Clicky

Cum să-ti ajuti creierul si sa-ti îmbunătățesti memoria și atenția

Cei care lucrează cu fluxul de informații în fiecare zi știu cât de importante sunt memoria și atenția. Chiar și o ușoară deteriorare a acestor funcții ale creierului, atunci când, de exemplu, devine dificil să-ți amintești ceea ce ai citit sau este imposibil să te concentrezi, este trăită destul de acut. Dar există modalități simple și naturale de a-ti ajuta creierul sa-si faca treaba.
Astăzi, munca intelectuală se desfășoară adesea în modul multitasking, care necesită schimbarea constantă a atenției. Acest lucru poate supraîncărca memoria. Pentru a fi productiv și a vă bucura de muncă, trebuie să vă mențineți sănătatea mintală, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți.
Când este importantă memoria?
Adesea, atât la serviciu, cât și acasă, oamenii s-ar putea să nu acorde prea multă importanță faptului că încep să uite lucruri simple. De exemplu, unde pun cheile sau parola de la computer – se întâmplă, cred ei. În cele mai multe cazuri, chiar nu merită să vă faceți griji. Multe tipuri de uitare sunt complet normale: o persoană ar putea fi distrasă sau să se gândească la altceva.
Când, insa, trebuie să luați măsuri?
Din ce în ce mai multe nume, adrese, date sau evenimente sunt uitate. La serviciu, trebuie să-ti notez totul.
Când citesti o carte, este necesar să revii periodic la paragraful anterior pentru a restabili intriga; viteza de citire este redusă.
Aceste semne indică o scădere a capacității de a stoca, aminti și reproduce informații.
Există mulți factori care provoacă deteriorarea memoriei: surmenaj, lipsa somnului, alimentație dezechilibrată, obiceiuri proaste. Dar cauza imediată este că creierul nu are oxigen și nutrienți. În viitor, acest lucru poate duce la o creștere a uitării, o scădere a concentrării și a vitezei de gândire, inhibarea reacțiilor mentale și o deteriorare a abilităților intelectuale.
Cum să ajuți creierul? Cum să îmbunătățești memoria și atenția?
5 soluții utile
1. Fa mișcare. Pentru a îmbunătăți procesele metabolice din creier și, în consecință, memoria și atenția, „dați-vă jos de pe canapea”: plimbați-vă, înotați, schiați și patinați sau, pur si simplu, faceți curățenie.
2. Reduceti stresul. Nu putem să nu menționăm factorul de stres. Dacă munca implică multitasking, este mai bine să îndepliniți sarcinile treptat, concentrându-vă pe fiecare pe rând. Si, astfel, va fi mult mai ușor să scapi de suprasolicitarea emoțională.
3. Antrenează memoria și atenția. Memoria este o extensie naturală a atenției. Cand acordam atenție unui lucru, cresc șansele de a ne aminti de el. De aceea, antrenamentul regulat al memoriei este cheia pentru a vă menține mintea ascuțită pentru anii următori.
4. Oferă creierului o nutriție adecvată. Creșteți dieta în alimentele care sunt bogate în nutrienți importanți pentru creier: fosfolipide, antioxidanți, vitamine și minerale.
Peștele gras și gălbenușurile de ou sunt surse excelente de fosfolipide, care ajută la menținerea integrității celulelor creierului și la producerea neurotransmițătorului acetilcolină. De el depinde memoria și atenția. Și nucile și fructele de pădure sunt pline de antioxidanți care proteaza celulele creierului de efectele negative ale radicalilor liberi.
5. Luați complexe naturale pentru a susține sănătatea mintală. Dacă primele patru măsuri nu sunt suficiente, vă recomandăm să luați medicamente naturale moderne care îmbunătățesc memoria și atenția. Cautati ca acestia sa aiba in compoziția lor fosfatidilserina si colină. Împreună, aceste două protejează celulele creierului din interior și din exterior, le oferă nutrienți și stimulează producția de acetilcolină. In plus, nu numai că îmbunătățesc memoria, concentrarea și viteza de gândire, dar stabilizează și starea de spirit, reduc anxietatea, încetinesc declinul cognitiv legat de vârstă.
Magneziul și zincul cresc rezistența la stres, susțin memoria și capacitatea de învățare. Complexul de vitamine B, C, D, E îmbunătățește microcirculația și mărește accesul la oxigen la creier.
Toate astea ajută la protejarea celulelor creierului de deteriorarea radicalilor liberi, la îmbunătățirea circulației sângelui și la furnizarea creierului de nutrienți și oxigen, îmbunătățind astfel memoria, atenția și claritatea gândirii.

Distribuie
post-img
Prev post

7 alimente care vă ajută la refluxul gastroesofagian

Next post

Burnout, sindromul epuizării profesionale

post-img