Clicky

Cum SĂ TE TREZEȘTI MAI UȘOR DIMINEAȚA

 

O vorba spune ca cel care este capabil sa trezeasca un om din somn, este in stare de orice crima. Asa ca, zilnic, cel mai mare dusman al nostru este desteptatorul sau alarma telefonului, care suna disperata in fiecare dimineata si ne indeamna, mai putin placut, sa ne dam jos din pat.

Dacă ești una dintre acele persoane care o amana de cateva ori sau mai rau, nici macar nu o aude, vei avea nevoie de sfaturile ce urmeaza. Trezitul de dimineata iti poate strica de-a binele buna dispozitie si chiar toata ziua, daca orele de somn nu au fost cele pe care organismul ti le cere.

Cum sa faci ca in fiecare dimineata trezitul sa fie cat mai placut, iar tu sa te trezesti odihnit, relaxat si binedispus?

  1. Fa sport! 

Sportul te va ajuta sa dormi bine, te va obosi suficient, incat sa adormi mai devreme si asta te va face sa te trezesti la ora la care ti-ai propus.

  1. Nu trage jaluzele!

Lumina, soarele, in general, te umple de energie. Daca esti obisnuit sa dormi cu jaluzelele trase, nu vei fi niciodata o persoana matinala. Intunericul favorizarea secretia de melatonina, cunoscuta cu numele de hormonul somnului. Cu cat mai intneric va fi in camera, cu atat iti va fi mai somn.

  1. Adopta o rutina!

Fiecare dintre noi stie de câte ore de somn are nevoie corpul nostru. Unii oameni dorm 7-8 ore pe noapte, alții mai mult sau mai puțin. Regula de 8 ore de somn este orientativă si nu se aplica oricui.

Daca vei reusi timp de o saptamana sa te culci la aceeasi ora in fiecare seara si iti vei pune casul sa sune la aceeasi ora dimineata, cu siguranta, in cateva zile, iti va fi foarte usor sa te trezesti mai devreme.

  1. Evita lichidele seara!

Cu cat mai putine lichide bei seara, cu atat se reduc sansele sa te trezesti peste noapte pentru a merge la baie. Orice trezit, poate veni cu o mica insomnie, nai ales daca ai dormit suficient, cat corpul sa se simta odihnit. Asta te poate da peste cap, iar trezitul poate deveni anevoios.

  1. Acorda-ti timp pentru tine!

În loc să îți începi dimineața cu probleme de serviciu, care te apasa, cu mailuri neplăcute, la care te simti obligat sa raspunzi, mai bine acorda-ti o jumatate de ora doar pentru tine. Mediteaza, bea-ti cafeaua, asculta muzica buna, citeste ceva ce-ti place. Acest lucru te va ajuta să îți dorești să te trezești. Si nu uita de dusil de dimineata!

Distribuie
post-img
Prev post

ENTORSA DE GLEZNA - DR. MIHAI RASCU - MEDIC ORTOPED

Next post

ALOPECIA

post-img