Clicky

CUM SA TE TREZESTI DIMINEATA CU USURINTA

CUM SA TE TREZESTI DIMINEATA CU USURINTA

Vrei sau nu si weekendul are un final. Ce- ti mai ramane de facut? Sa te pregatesti pentru o saptamana cu multe drumuri, pe alocuri obositoare, dar si cu daruri, speram, din partea lui Mos Nicolae.
M-am gandit sa va ofer cateva ponturi care sa va ajute sa va treziti mai usor dimineata, cu zambetul pe buze si dornici de actiune.
Atentie! Cititi cu rabdare si incercati sa puneti in aplicare.

CICLURILE DE SOMN SI RUTINA – Planifică-ți orele de somn în așa fel încât să nu fie nevoie să te trezești în mijlocul unui ciclu de somn. Un ciclu de somn durează aproximativ 90 de minute, iar în această perioadă corpul tău trece prin mai multe faze de somn, de la somnul ușor, până la cel mai adând și somnul REM, faza în care și visezi. Dacă te trezești în mijlocul unui ciclu de somn, vei fi mai confuz și mai obosit. Încearcă să te culci la o oră care să îți permită să termini 4 sau 5 cicluri de somn complete și să te trezești la finalul unui ciclu de somn.  În momentul în care știi de câte ore de somn are nevoie corpul tău, îți poți planifica o rutină zilnică. Organismul iubește rutina și funcționează foarte bine atunci când fiecare zi este la fel ca celelalte. Dacă mergi la culcare la aceeași oră seara și pui ceasul să sune la aceeași oră dimineața, chiar și în weekend, organismul tău îți va mulțumi. Mai mult decât ora de somn și ora de trezire, este bine să ai și o rutină zilnică înainte de culcare. Să stingi lumina și să păstrezi în casă doar lumina difuză a unei lămpi, să închizi telefoanele mobile și laptopul, să faci o baie caldă, să citești sau să faci alte activități care te relaxează. Și această rutină te va ajuta să te trezești mai odihnit dimineață. 
TREZIREA DE DIMINEATA – Și dimineață, cel mai bun mod de a te trezi este urmând o rutină. Pornește pilotul automat interior și va fi mult mai simplu să te pregătești de o nouă zi, pentru că nu vei depune niciun efort conștient. Nu ceda tentației de a apăsa butonul snooze atunci când sună alarma, gândindu-te că vrei să mai dormi puțin.. Odată coborât din pat, e mai ușor să începi ziua. Orice ai face, asigură-te că urmezi aceeași rutină zilnică.
PUNE-TE IN MISCARE – E bine să te pui în mișcare imediat ce te trezești. Mișcarea îți stimulează creierul și corpul. Dacă timpul îți permite, fă și niște exerciții de gimnastică, streching sau mergi afară să alergi un pic. În afara faptului că exercițiile te vor trezi, te vei umple de energie și te vei simți mai bine pe parcursul zilei. Un duș rapid este o altă metodă de a te trezi repede și de a alunga somnul. Nu îți face griji – nu trebuie să faci un duș rece, și unul cald te va ajuta să te trezești. 
LASA LUMINA SA PATRUNDA IN CASA – Dacă te simți amețit dimineață, imediat după ce te ridici din pat, e bine să tragi draperiile și să lași lumina să intre în casă imediat ce te trezești. Astfel, creierul tău va realiza că este ziuă și că e momentul să se trezească.
DIMINEATA PERFECTA – În loc să îți începi dimineața cu sarcini neplăcute, care să te obosească încă de la începutul zilei, alege să faci lucruri care îți plac. Acest lucru te va ajuta să îți dorești să te trezești.

Stim, poate fi complicat uneori sa-ti ordonezi diminetile, dar nu este imposibil. Cateodata rutina are beneficiile ei iar in actiunile expuse mai sus este necesara. BUNA DIMINEATA!!!!!!!!!!!

Distribuie
post-img
Prev post

Descoperă tratamentul revoluționar de întinerire a feței, gâtului, decolteului și mâinilor!

Next post

LEZIUNEA DE MENISC

post-img