Clicky

CUM SA TE REFACI RAPID DUPA UN ANTRENAMENT?

Dacă dupa o iarna intreaga, in sfarsit ai reusit sa ajungi la sala si ai tras din greu acolo transpirand, ce te faci daca aceasta reusita este urmata de o durere in tot corpul de nu mai reusiesti nici macar la orizontala sa n-o simti?

Va spunem noi cum să vă recuperați rapid după un antrenament dur.

Din fericire, din ce în ce mai mulți oameni declară că sportul devine un mod de viață pentru ei. Alimentația adecvată și exercițiile zilnice au devenit deja un proces normal si, uneori, zilnic chiar. Filosofia unui stil de viață sănătos se infiltrează în toate domeniile vieții noastre. Băieții și fetele petrec foarte mult timp în săli de sport, folosesc programe de nutriție și antrenament. Dar oare știe toată lumea că odihna și recuperarea sunt o parte integrantă și extrem de importantă a oricărui proces de antrenament?

Cum să te recuperezi corect după sală?

Sportivii adevărați folosesc această regulă de aur a echilibrării sarcinii de lucru și odihnei, care vă permite să vă mențineți în formă perfectă pentru o lungă perioadă de timp.

Recuperarea și odihna în timpul antrenamentului, cat și în pregătirea sportivilor pentru competiții este acea fază importantă, în lipsa căreia este imposibil să se obțină rezultatul dorit, menținând în același timp toate funcțiile sănătoase ale organismului.

Iata cateva modalitati eficiente care te pot ajuta:

Masajul de relaxare. Este necesar sa-l faci imediat dupa un antrenament intens. Toată lumea știe despre efectul de vindecare al masajului, mai ales dacă țineți cont de caracteristicile corpului și cunoașteți punctele sensibile.

S-a dovedit că această procedură poate îmbunătăți semnificativ starea de bine, poate stabiliza tensiunea arterială, normalizează somnul și, de asemenea, întărește apărarea naturală a organismului. Iar persoanele care merg în mod regulat la ore de masaj se simt mult mai bine, ceea ce permite mușchilor să se recupereze rapid.

Băile relaxante. Băile cu sare sunt, de asemenea, o modalitate rapidă de a vă recupera după un antrenament greu. Aceasta îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce contribuie la refacerea țesutului muscular.

Sauna. Pentru a scăpa de oboseală și durerea din mușchi vă va ajuta mult sauna. Aceasta este una dintre cele mai vechi moduri de a restabili puterea fizică.

Ce se întâmplă cu corpul în acest moment? Este îndepărtată o cantitate inutilă de sare, precum și toxinele. De asemenea, sauna permite pielii să se regenereze și mușchilor să se relaxeze.

Gimnastica. Oricat de mult ar durea, dupa principiul “un cui scoate pe altul”, un set de exerciții speciale vă vor ajuta sa vă reveniti mai repede.

Daca reusiti sa lucrati anumite grupe musculare, care in urma unui complex de exercitii sunt eliberate de sarcină, corpul se va recupera mult mai rapid, mușchii vor devini mai moi și mai relaxați.

Alimentația corectă. Alimentația corectă după un antrenament este un factor foarte important care afectează nu numai refacerea energiei pierdute, ci și menținerea aptitudinii fizice. Următoarele alimente și feluri de mâncare vor restabili cantitatea lipsă de vitamine din organism: smoothie-uri de fructe cu adaos de proteine, piept de pui sau de curcan, brânză de vaci fără grăsimi, ouă fierte etc.

Se recomandă consumul de mancare la 2-3 ore după antrenament.

Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTE CARE NE AFECTEAZA ARTICULATIILE

Next post

CUM SA RENUNTI LA CAFEA?

post-img