Clicky

CUM SĂ SLĂBEȘTI UȘOR MESTECÂND BINE MÂNCAREA

Când mesteci bine alimentele, fără grabă, digestia se face mai ușor, iar stomacul tău este protejat.
Explicația este simplă. Alimentele solide, bine mestecate, se transformă într-o pastă mai ușor de digerat.
Însă, dacă mesteci bine mâncare poți să beneficiezi și de rezultate uimitoare dacă îți dorești să slăbești. Deși poate sună un pic ciudat, există și o astfel de dietă, propusă de Horace Fletcher, în secolul al XIX-lea.
Despre ce este vorba?
Luptându-se la rândul său cu kilogramele în plus, Horace Fletcher a descoperit că dacă mesteci mult mâncarea slăbești mai ușor.
Concret, Horace Fletcher recomanda ca mâncarea să fie mestecată de exact 32 de ori, aplicând el însuși această metodă. Urmând cu fidelitate această regulă, Horace Fletcher a ajuns să susțină și că lichidele trebuie cumva mestecate pentru a se amesteca cu saliva.
Horace Fletcher spunea că poți mânca orice mâncare, atâta timp cât este mestecată până când se „înghite singură”. Mestecând bine mâncarea, se extrage o cantitate maximă de nutrienți și mănânci atât cât are nevoie organismul.
Din informațiile disponibile pe acest subiect, aflăm că Horace Fletcher a slăbit prin această metodă peste 20 de kilograme.
Dincolo de lupta cu kilogramele în plus, dacă reușim să mestecăm de câte 32 de ori alimentele, este foarte probabil să ne învingem și lăcomia și să ne educăm răbdarea și voința.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM AFECTEAZĂ JOCURILE VIDEO SĂNĂTATEA PSIHICĂ COPILULUI

Next post

PROTOCOLUL RICE, 4 REGULI DE PRIM AJUTOR PENTRU ENTORSA DE GLEZNĂ

post-img