Clicky

CUM SĂ SCAPI DE VERGETURI?

Vergeturile sunt dobândite sau genetice și foarte neplăcute. Producătorii de produse cosmetice își folosesc poziția de superioritate și promit să ne scape instantaneu de aceste dungi urâte cu o simpla cremă, un scrub, un masaj și tot ce vor ei sa ve vanda.

De cele mai multe ori, fetele disperate cumpără tone de produse cosmetice care nu funcționează, care nu aduc nici cel mai mic rezultat. Totuși, nu fi supărat. Există modalități cu adevărat eficiente de a scăpa de vergeturi, pe care le poti urma atat acasă, cat si in saloanele profesionale.

Cum apar vergeturile?

Vergeturile sunt dungi sinuoase pe corp, de culori diferite, pot fi: albe, roz si mov. Dar cel mai grav e, ca pot strica aspectul chiar si celui mai tonifiat abdomen.

Din păcate, pielea afectată nu revine la starea inițială, dar îngrijirea selectată corespunzător, poate face vergeturile aproape invizibile.

Vergeturile apar datorită faptului că o anumită parte a corpului își schimbă volumul la o viteză mare. Acestea pot fi din următoarele cauze:

  • Sarcina și alăptarea sunt primele lucruri care ne vin în minte. Și acestea sunt într-adevăr unul dintre cele mai comune motive. Abdomenul și pieptul cresc brusc, apoi scad. Acest lucru duce inevitabil la vergeturi.

  • Creștere bruscă în greutate sau înălțime. Ei bine, toată lumea știe despre creșterea în greutate, ca poate fi multe motive – culturism, perturbări hormonale sau prăjituri. Dar creșterea in inaltime se refera la adolescenți în timpul pubertății, aceștia pot crește cu 10-15 cm în doar câteva luni.

  • Utilizarea medicamentelor care conțin corticosteroizi.

Cum să elimini vergeturile acasă?

Puteți încerca să depășiți striațiile proaspete (roz sau violet) acasă. Dar nu te grăbi să cumperi tot ce-ti recomanda reclamele. Oamenii de știință cred că următoarele chestii te pot ajuta:

1. Retinoizii

Acestea sunt substanțe active care cresc producția de colagen și accelerează regenerarea pielii. Folosind o astfel de cremă sau unguent cu retinoizi timp de o lună, vergeturile vor fi mult mai mici. Cu toate acestea, nu pot fi folosite în timpul sarcinii, va trebui să așteptați.

2. Acidul hialuronic

De asemenea, este capabil să stimuleze producția de colagen, produsele cu acesta conferă pielii un ton mai uniform.

3. Centella Asiatica

Uleiul de Centella are proprietăți benefice și există studii care confirmă că vergeturile sunt reduse de utilizarea pe termen lung.

4. Uleiul de migdale

A fost realizat un experiment la care au participat femei însărcinate. El a arătat că femeile care și-au masat stomacul cu ulei de migdale în timpul sarcinii au avut mult mai puține vergeturi. Cu toate acestea, nu poate ajuta în lupta împotriva vergeturilor deja existente – este eficient doar în prevenire.

Cum să eliminați vergeturile profesionist?

Remediile la domiciliu nu funcționează pe vergeturile vechi (albe), aici este nevoie de artilerie grea.

Există următoarele opțiuni:

1. Laserul

Cu ajutorul terapiei cu laser, este posibilă îndepărtarea unei părți a țesutului cicatricial de pe suprafața pielii și îmbunătățirea sintezei de colagen. Ca rezultat, se formează o nouă piele sănătoasă chiar pe suprafața vergeturilor.

2. Peelingul chimic

Acționează asupra vergeturilor în același mod ca un laser.

3. Slefuirea

Un dispozitiv cu o duză rotativă macină vergeturile. Efectul este același ca și în cazul unui peeling cu laser.

4. Injecțiile

Medicul injectează un medicament special în zonele afectate ale pielii, care hidratează puternic pielea și stimulează producția de colagen. Acest lucru face ca vergeturile să devină mai puțin vizibile.

5. Chirurgia

Chirurgul îndepărtează zonele deteriorate sau face o grefă de piele.

Dacă aveți vergeturi, proaspete sau vechi, vizibile sau nu, amintiți-vă un lucru: nu merită sa vă consumati nervii și sa va faceti complexe. Acest lucru este normal și aproape toată lumea le are. Iubeste-te asa cu esti, este cel mai important!

Distribuie
post-img
Prev post

BENEFICIILE ȘI EFECTELE ADVERSE ALE CAFELEI INSTANT

Next post

PORȚIA DE SĂNĂTATE: SUCUL DE VARZĂ

post-img