Clicky

CUM SA RENUNTI LA CAFEA?

Vorbisem inainte despre alergia si intoleranta la cafeina si problemele cu care te poti confrunta in asemenea situatii. Daca iti place sa bei si, mai ales, sa socializezi la o cafea, este foarte greu sa renunti la ea si este destul de dificil să refuzi un produs atat de revigorant.

La fel ca multe alte forme de sevraj, renunțarea la cofeină poate provoca dureri de cap, oboseală și iritabilitate. În cazuri severe, este posibil să aveți chiar greață și simptome asemănătoare gripei. Simptomele de sevraj ale cofeinei apar în decurs de 12 până la 24 de ore de la incetarea consumului de cofeina și durează 2 până la 9 zile pentru a dispărea complet.

Modalități de a te renunța la cofeină cu cat mai puțin stres

Inlocuieste cafeau cu un ceai aromat dimineața, dacă a bea cafea este parte din ritualul tău matinal.

Evita cafeaua „decofeinizata”, care in realitate poate contine pana la 18 mg din aceasta substanta. În schimb, optează pentru ceai de plante, cidru de mere cald sau o cană de apă fierbinte cu lămâie. Există și un produs din cicoare prăjită decofeinizată, care are gust de cafea.

Bea multă apă pe tot parcursul zilei pentru a reduce pofta de cola sau băuturi energizante cu cofeină. Dacă v-ați obișnuit cu cola, treceți la apă minerala pentru a vă menține hidratat si fără sa consumati zahăr în plus.

Mergeți la o plimbare lungă sau faceți exerciții fizice pentru a scăpa de oboseală. Aerul proaspăt vă poate oferi un impuls atât de necesar atunci când energia începe să scadă. Chiar și un antrenament de 20 de minute vă poate face inima să bată și să stimuleze eliberarea de endorfine, care vă pot ridica moralul și vă pot crește vigilența.

Acordă-ți timp pentru odihna. Dacă obișnuiai să bei multă cafea, după câteva zile corpul tău s-ar putea sa intre in colaps din cauza lipsei unui stimulent. Vă puteți pregăti din timp pentru acest lucru, făcându-va timp pentru somn și odihnă suplimentară. Chiar va puteti lua o zi de concediu doar pentru asta.

Când este consumată cu moderație, efectele cofeinei, cum ar fi vigilența și atenția crescuta, sunt benefice. Dar, în acelasi timp, chiar daca alergia la cofeină este rară, ea poate provoca boli grave și disconfort unor oameni.

Dacă simptomele se dezvoltă rapid și includ urticarie, febră, dificultăți de respirație, umflarea feței, ritm cardiac rapid sau vărsături, sunați la serviciile medicale de urgență sau cereți pe cineva să vă ducă la cea mai apropiată cameră de urgență.

Dacă afecțiunea nu este tratată, anafilaxia poate progresa rapid și poate duce la șoc, comă, insuficiență cardiacă sau respiratorie și chiar moarte. Prin urmare, dacă corpul tău nu se înțelege bine cu cofeina, este mai bine să uiți de cafea! In orice caz, nu neglijati si nu va jucati cu sanatatea dumneavoastra!

Distribuie
post-img
Prev post

CUM SA TE REFACI RAPID DUPA UN ANTRENAMENT?

Next post

CUM SI CU CE INGRIJIM UN TEN MATUR

post-img