Clicky

CUM SĂ NU FACI INDIGESTIE LA MASA DE SĂRBĂTORI

Este posibil să ne bucurăm de masa de sărbători fără să suferim ulterior de indigestie, dacă știm să păstrăm măsura în cât și ce mâncăm.

Bine, teoretic este ușor de spus, dar practic ce ne facem cu atâtea bunătăți pe masă? Cum să nu mănânci ouă, friptură, poate și o bucățică de drob, 2-3 felii de cozonac? Și să refuzi tocmai pasca?

Totuși, dacă știm cum să mâncăm înțelept, putem să ne bucurăm de masa de Paști și fără să facem indigestie sau alte probleme de sănătate. Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit în cadrul unei emisiuni TV o serie de reguli pe care trebuie să le respectăm atunci când ne umplem farfuria de sărbători.

1.Mâncați oul alături de verdeață și crudități. Nu mâncați ou cu maioneză deasupra, căci riscați să faceți colică biliară.

2.La masa de Paște nu trebuie să fie prezente sarmalele și salata de beuf, acestea oricum sunt alimente pentru masa de Crăciun.

3. Drobul care este un preparat extrem de dietetic și de sănătos. Este omologul pastei de ficat pe care o întindem pe felia de pâine. La drob avem ceapă, avem mărar, apoi este copt la cuptor. Nu are ce să fie nesănătos

4.Friptura de miel dacă este consumată împreună cu salată este deja masă de slăbit.

5. Cozonacul este o pâine dulce, pufoasă. Nu este ca o prăjitură cu unt, densă. Dacă nu ai mâncat garnitură la friptură, iată felia de cozonac compensează carbohidrații. Ești în rația de carbohidrați, explică nutriționistul.

6.Pasca. O felie de pască, de preferat făcută în casă, nu face rău.

Așadar, prieteni dragi, mâncați cu măsură și bucurați-vă nemăsurat de aceste zile de sărbătoare alături de cei dragi!

Distribuie
post-img
Prev post

CHIMION, LEAC DE CALMAT STOMACUL

Next post

SUNTEȚI PREGĂTIȚI PENTRU MIRACOL?

post-img