Clicky

Cum să eliminați sarea și colesterolul din organism

Cum să eliminați sarea și colesterolul din organism

Cu timpul si odata cu imbatranirea organismului, corpul nostru inmagazioneaza din ce in ce mai multe saruri si se confrunta cu cresterea colesterolului. Cele care ne pot da o mana de ajutor sunt algele comestibile. Acestea se gasesc in magazine, pot fi consumate in salate, iar unele persoane pot fi destul de inventive cand vine vorba de gatit, le pot adauga in supe si le pot folosi drept garnitura.
Sa nu uitam de spirulina, o algă mică de o culoare albastru-verde care crește la suprafața lacurilor din climatele calde. Este deosebit de bogată în proteine, reprezintă cea mai concentrată sursă de vitamina B12 și poate fi considerată o adevărată uzină nutrițională.
La rândul său, chlorella conține multă clorofilă, un adjuvant natural al corpului în procesele de detoxifiere. Este o proteină completă, iar pe lângă asta chlorella include și toate vitaminele din complexul B, vitaminele C și E, fier și zinc în cantități mari.
Algele marine incetinesc îmbătrânirea, saturează organismul cu iod și minerale utile, elimină sărurile metalelor grele, excesul de zahăr și colesterolul.
Proprietățile sale benefice au fost descoperite în Japonia antică.
În primul rând, algele marine sunt foarte utile persoanelor cu deficit de iod. Când acest element nu este suficient în organism, părul unei persoane devine casant, iar pielea devine uscată. Asa ca, algele marine va vor ajuta la rezolvarea acestor probleme și, în general, va va creste starea de spirit, au remarcat medicii.
Datorită abundenței fibrelor solubile asemănătoare jeleului din algele de mare, din organism se elimină sărurile si metalele grele. De asemenea, ele „elimină” excesul de colesterol.
În cele din urmă, acest produs dietetic este bun pentru intestine, ajută la normalizarea scaunului.
Cine nu are voie sa le consume? Medicii nu sfătuiesc persoanele cu tiroida hiperactivă (hipertiroidism) să mănânce alge marine. În caz contrar, iodul conținut de alge nu va face decât să agraveze boala.

Distribuie
post-img
Prev post

Oftalmia zăpezii. Cum ne protejam ochii iarna

Next post

Doza de sănătate: spanac proaspăt sau gătit?

post-img