Clicky

CUM PREPARĂM CORECT SUCURILE DE LEGUME ȘI FRUCTE

Sucurile din legume și fructe sunt extraordinar de sănătoase și chiar merită să le introducem în alimentația noastră.

Bineînțeles că beneficiile există în cazul sucurilor naturale, fără adaos de zahăr și, de preferat, pe care să le preparăm chiar acasă.

Pentru aceasta, este bine să știm cum se prepară corect sucurile de legume și fructe. În primul rând, explică Marioara Niță, există două variante de a prepara sucuri, respectiv cu storcătorul de fructe sau prin tocare urmată de filtrare.

În ambele cazuri, prima dată trebuie să spălăm bine legumele și fructele. Trebuie menționat că acestea nu se țin înainte în apă sau la frigider, iar sucul rezultat de consumă imedit sau se pune într-o sticlă cu dop și se păstrează la răcoare.

Sucul trebuie să se bea în cel mult 30 de minute de la preparare, conform recomandării modului de folosire a fiecărei legume în parte.

Dacă se dorește ca sucul să fie preparat prin cea de-a doua metodă, legumele sau fructele se spală, se toacă mărunt și pe urmă se trec prin mașina de tocat carne. Pasta care se obține se va filtra printr-un tifon pus în două, astfel încât sucul care rezultă să fie cât mai limpede. Și în acest caz, sucul rezultat se consumă cât mai repede, de preferat în cel mult jumătate de oră.

Distribuie
post-img
Prev post

JOI, ZIUA ÎN CARE WEEKEND-UL ÎNCEPE SĂ FIE APROAPE!

Next post

ÎNGRIJIREA TENULUI ÎN SARCINĂ. CE TREBUIE SĂ EVIȚI

post-img