Clicky

CUM PREGĂTIM COPILUL PENTRU ANALIZELE MEDICALE

Pregătirea copilului pentru analizele de laborator este foarte importantă, fie că vorbim de pregătirea psihologică, fie de controlul nutriției înainte de testare.

Indiferent de tipul analizei care trebuie făcută, cooperarea copilului este foarte importantă. Părinții pot ajuta în acest sens, urmând niște pași simpli.

În primul rând, copilul trebuie să știe ce urmează să i se întâmple, trebuie să știe la ce să se aștepte. În funcție de vârsta copilului, părintele poate exemplica pe o păpușă sau un plus ce înseamnă, de exemplu, să se ia sânge.

În al doilea rând, este de preferat sinceritatea, copilul trebuie să fie avertizat că s-ar putea să simtă o mică înțepătură, care s-ar putea să doară puțin, dar totul va trece foarte repede.

În cazul în care prezența dumneavoastră îl liniștește pe copil, cereți permisiunea să-i rămâneți aproape pe durata efecturării procedurii. Încercați să-i zâmbiți copilului și, dacă este posibil, țineți copilul de mână. În niciun caz nu transmiteți copilul emoție, stres sau teamă.

Pe urmă, distrageți atenția copilului folosind jucăria preferată, o carte sau, de ce nu, telefonul mobil, în cazul copiilor mai mari, care obișnuiesc să se joace.

Nu în ultimul rând, stabiliți împreună o recompensă după terminarea analizei, pentru curajul de care a dat dovadă copilul. Unele cabinete medicale chiar oferă copiilor mici recompense, un abtibild sau o diplomă pentru cel mai curajos copil. Pentru copii, un asftel de gest contează enorm, le aduce multă bucurie și îi ajute să capete încredere în ei!

Distribuie
post-img
Prev post

TARHONUL, PROPRIETĂȚI ȘI MODURI DE ADMINISTRARE

Next post

PSIHOSOMATICA: CE ESTE, CUM APARE ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ?

post-img