Clicky

CUM NE PĂSTRĂM CREIERUL SĂNĂTOS? RECOMANDĂRILE UNUI NEUROLOG CELEBRU

În ultimii ani, frecvența diagnosticării afecțiunilor cerebrale a crescut tot mai mult, oboseala, stresul și stilul de viață nesănătos fiind câțiva dintre factorii de risc care contribuie la apariția unor astfel de boli.

Un prim pas în menținerea sănătății creierului este respectarea unei rutine echilibrate, care să includă zilnic odihnă suficientă, mișcare, activități relaxante și o dietă bazată pe legume, fructe și alte alimente sănătoase care alungă oboseala, a explicat la un post de televiziune neurologul Vlad Ciurea.

Potrivit acestuia, fumatul și consumul de alcool în exces trebuie evitate pe cât posibil, la fel și alimentele care conțin multe grăsimi sau mult zahăr. Chiar dacă un stil de viață corect ajută la menținerea unui creier sănătos și activ, unele afecțiuni neurologice pot totuși să apară.

Recomandat este ca la primele semnale de alarmă, durere de cap, stări de confuzie, tulburări de vedere, probleme de concentrare sau memorare, pacientul să se adreseze pentru consult la un medic specializat în neurologie sau neurochirurgie.

Indiferent de afecțiunea diagnosticată, în prezent există tratamente mult mai precise și mai sigure, unele chiar minim invazive, care scad mult riscul de complicații și sechele neurologice.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM SA NE FERIM COPIII DE DROGURI, EP 2

Next post

FRISOANELE, CAUZE ȘI TRATAMENT

post-img