Clicky

CUM NE AFECTEAZĂ SĂNĂTATEA SCHIMBĂRILE BRUȘTE DE TEMPERATURĂ

Schimbările bruște de temperatură au devenit ceva obișnuit, astfel încât am ajuns să avem câteva anotimpuri într-o singură săptămână.
O zi cu temperaturi de primăvară în mijlocul lunii ianuarie, urmată de o zi în care începe să fulguiască tinde să devină ceva normal. Însă, avertizează specialiștii, toate schimbările bruște de temperatură determină probleme de sănătate, deoarece organismul are nevoie de cel puțin două săptămâni pentru a se adaptata la asemenea schimbări.
Scăderea sau creşterea bruscă a temperaturii afectează metabolismul, iar riscul apariţiei bolilor precum astmul, a afecţiunilor pulmonare și respiratorii, a alergiilor, a depresiei şi a problemelor de nutriţie este destul de ridicat.
Temperaturile ridicate au fost asociate cu creşterea numărului de pacienţi afectaţi de stres sau de probleme de nutriţie, iar temperaturile scăzute sunt responsabile de bolile respiratorii. Cei mai afectați de capriciile vremii sunt copiii, bătrânii și bolnavii cronici.
Din cauza aerului rece și umed, persoanele care suferă de reumatism se confruntă cu dureri foarte mari. Mai mult decât atât, fronturile de aer umed agravează diferitele forme de reumatism cronic degenerativ, explică dr. Costin Anca, medic primar medicină generală.
Atunci când vremea se răcește brusc, foarte multe persoane se confruntă cu amețeli și dureri de cap. Există mulți oameni care, pe o asemenea vreme, acuză o stare de oboseală acută, o astenie fizică și psihică, o stare de somnolență continuă și chiar depresie, cu toate că se odihnesc corespunzător noaptea.
Fluctuaţiile de temperatură pot conduce şi la agravarea unor afecţiuni, cum ar fi cele cardiace. Astfel, o persoană care suferă de hipertensiune, afecţiune ce poate fi ţinută sub control, riscă să facă un atac de cord.
Ce putem să facem?
Din acest motiv, este bine sa ajutăm sistemul imunitar consumând, pe de o parte, multe legume și fructe, deoarece conțin vitamine și minerale, iar pe de altă parte, să avem grijă să ne odihnim și să dormim suficient. Astfel, putem să devenim mai rezistenți și să prevenim afecțiunile provocate de aceste oscilații de temperatură.

Distribuie
post-img
Prev post

CONCURS CU PREMII! FII DULCE CA MIEREA DE ALBINE 14 FEBRUARIE!

Next post

EXCESUL DE SARE ȘI RISCURILE CARDIACE PENTRU PERSOANELE CU DIABET

post-img