Clicky

CUM EVITAM IMBOLNAVIREA COPIILOR IN ACEASTA PERIOADA

CUM EVITAM IMBOLNAVIREA COPIILOR IN ACEASTA PERIOADA

Este sezonul virozelor și secţiile de specialitate din spitale sunt arhipline. Virusul sinciţial respirator şi rinovirusurile dau forme severe, iar unii copii au nevoie să fie puşi la oxigen.
Ce spun medicii:
„În această perioadă, sunt foarte multe viroze respiratorii, sunt mai multe decât au fost în alţi ani şi parcă sunt mai multe şi decât erau înainte de pandemie. În ultima perioadă, numărul lor a crescut foarte mult, foarte multe boli respiratorii pornind de la rino-faringită, deci guturai, virozele obişnuite dar sunt foarte multe care evoluează nefavorabil şi care merg către pneumonie asociată cu insuficienţă respiratorie. Mulţi dintre copiii care sufereau de astm bronşic au acutizări ale astmului în această perioadă. 
În ceea ce priveşte germenii care sunt întâlniţi în această perioadă, în spitalul nostru în fiecare iarnă, începând de toamna-iarna suntem centru pilot pentru depistarea agenţilor patogeni care determină infecţii respiratorii. De două săptămâni a început să funcţioneze centrul, la această perioadă am găsit ca virusuri în special virusul sinciţial respirator şi rinovirusurile care dau forme severe, la sugari de exemplu dau bronşiolite cu insuficienţă respiratorie, deci copiii au nevoie să ajungă la spital, să fie puşi la oxigen, să li se administreze tratament”, a explicat, pentru News.ro, dr. Carmen Zapucioiu, medic primar pediatru şi medic specialist în pneumologie pediatrică la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală.
Atenție la poluare!
Poluarea, un factor care duce la o evoluţie severă a bolii. Dr. Carmen Zapucioiu spune că, în special în cazul copiilor, ar trebui folosită masca şi în spaţiile exterioare, atunci când afară este ceaţă, pentru că aceasta este încărcată cu particule poluante de mici dimensiuni care pot ajunge profund în căile respiratorii ducând apoi la complicaţii. 
Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii:
Izolarea copiilor bolnavi de restul colectivităţii;
Evitarea locurilor de joacă extrem de agglomerate;
Portul măştii în spaţiile închise;
Alimentaţia care să conţină fructe şi legume proaspete, foarte importantă şi în cazul copiilor. 

Distribuie
post-img
Prev post

Strict interzis pe stomacul gol!

Next post

TARTA CU NUCI, DULCELE VINOVAT DE DUMINICA

post-img