Clicky

CUM DOMOLIM POFTA DE DULCIURI LA COPII

Obiceiurile alimentare sănătoase se învață încă din copilărie, un rol important revenind adulților prezenți în viața copilului, părinți, bunici, bone și, de ce nu, educatori și învățători.

Primul aliment cu care copilul vine în contact este laptele, matern sau praf. Pe urmă, începe diversificarea, care joacă un element cheie în viața copilului. Este evident că un efort din partea părinților de a asigura o diversificare cât mai corectă reprezintă un plus pentru sănătatea copilului.

Desigur, poate nu este ușor să prepari zilnic și chiar de câteva ori pe zi, tot felul de piureuri din legume și fructe, existând tentația de a cumpăra din comerț preparate gata făcute. Însă, acestea pot conține zahăr și iată cum contribuim la dependența copilului de zahăr. E bine să evităm și produse frumos ambalate și atractive pentru cei mici, precum biscuiți, care, la fel, pot să conțină zahăr.

Preparați hrana copiilor în casă, chiar dacă acest lucru pare anevoios, pe termen lung reprezintă un câștig pentru sănătate. Chiar și anumite dulciuri se pot face în casă, folosind îndulcitor natural, alegând rețete de prăjituri cu multe fructe.

Important în demersul de a învăța copilul să mănânce sănătos este consensul în rândul adulților. Dacă, de exemplu, o gustare cu măr copt cu scorțișoară, este completată cu dulciuri pe care copilul le primește pe ascuns de la bunici, acest lucru nu face decât să formeze obiceiuri nesănătoase. Așadar, toți adulții din viața copilului trebuie să respecte regulile impuse în ceea ce privește mâncarea destinată copilului.

A nu se înțelege de aici că dulciurile trebuie interzice total din viața copilului. Acest lucru le-ar face și mai atractive pentru copil, iar cel mic ar vâna ocazii pentru a mânca ciocolată, prăjituri, bomboane. Plus că atunci când crește copilul va participa la diferite aniversări, zile de naștere, unde nu poți controla ce dulciuri sunt servite.

Mai trebuie menționat și că dulciurile nu trebuie folosite ca recompensă pentru fapte bune sau rezultate școlare. La fel, dulciurile nu trebuie să fie antidot la plictiseală sau tristețe.

În loc de concluzie. Este rolul adulților să ajute copilul să aibă un stil de viață sănătos. Dependența lui de zahăr poate să fie prevenită prin educație alimentară și hrană sănătoasă. Mai târziu, copilul o să vă mulțumească.

Distribuie
post-img
Prev post

ANGINA PECTORALA

Next post

3 TIPURI DE MEDICAMENTE POPULARE CARE NU SUNT DELOC ATÂT DE SIGURE PE CÂT SE CREDE

post-img