Clicky

CUM COMBINĂM CORECT ALIMENTELE

 

De multe ori, nu este suficient să consumăm alimente sănătoase, ci este important cum se combinăm, astfel încât digestia să nu aibă de suferit.

Dacă facem combinații alimentare greșite, este foarte posibil să ne trezim cu kilograme în plus, chiar dacă mâncăm alimente sărace în grăsimi, explică dr. Tarek Nazer.

Pentru ca digestia să fie corectă și usoară trebuie sa ținem cont de anumite reguli:

1.Carnea nu trebuie asociată cu alimente bogate în carbohidrați (paste, orez, cartofi), deoarece stomacul are nevoie de cel puțin jumătate de oră între cele două alimente, în schimb este indicat să o combini cu legume, salate și condimente.

2.Combinarea mai multor tipuri de proteină nu este indicată. Ouăle cu carne și branză nu se mănâncă împreună la o masă, ci separate, însoțite de legume proaspete sau gătite.

3.Legumele și fructele sunt foarte sănătoase, însă nu este recomandat să le consumăm la aceeași masă.

4.Fructele dulci nu se combină cu fructele acide deoarece combinația provoacă balonare și discofort abdominal. Putem asocia de exemplu portocala, mărul, para, kiwi, ananas, pomelo, căpșuni, însă nu e recomandat să le combinăm cu banană sau stafide.

5.Cerealele integrale se combină doar cu lapte vegetal (de cocos, de migdale) sau cu iaurt. Lactatele de origine animală se digeră mai greu și pot provoca balonare, motiv pentru care este recomandat laptele vegetal.

6.Alimentele bogate în carbohidrați (paste, orez, etc) le putem consuma ălaturi de legume (spanac, ciuperci, morcovi).

Dacă asociem corect alimentele, digestia este ușoară, iar organismul beneficiază din plin de nutrienții de care are nevoie.

Distribuie
post-img
Prev post

CÂT DE PUTERNICĂ ESTE AUTOSUGESTIA?

Next post

„BOALA SĂRUTULUI”. CAUZE ȘI SIMPTOME

post-img