Clicky

Cu copiii în vacanță. Ce trebuie să conțină trusa de medicamente

Suntem în mijlocul sărbătorilor, dar și în toiul virozelor, așa că un concediu în această perioadă poate să fie o adevărată provocare, mai ales dacă plecăm departe de casă împreună cu cei mici.
Medicii recomandă să nu uităm să nu uităm de trusa de medicamente, care să ne assigure strictul necesar, pentru a asigura un tratament inițial celor mici în caz că se confruntă cu vreo afecțiune.
„Este important să fim pregătiți mai ales dacă plecăm în locuri mai izolate, unde s-ar putea să nu avem acces la o farmacie foarte ușor.
Primul lucru din trusa de medicamente ar trebui să fie in termometru pentru că, adesea, afecțiunile copiilor încep cu febră. Și cum nu măsurăm febra cu buzele pe fruntea copiilor sau cu mâna, un termometru este esențial.
Apoi, antitermicele. Pot fi siropuri, supozitoare, tot felul de moduri de prezentare ale lor, în funcție de vârsta copilului. Ar fi bine să avem o discuție cu pediatrul sau medicul de familie înainte să adaptăm dozele și să fim pregătiți pentru dozele corecte, să știm ce avem de administrat.
Sezonul este de viroze respiratorii. Picături de nas, de tot felul, lucruri care știm că le-am mai folosit și că ne ajută în diverse situații. Apa de mare să nu lipsească.
Siropurile de tuse. De cele mai multe ori nu au prea mult efect, dar dacă este ceva ce am mai folosit și știm cam cât  îi dăm îl luăm cu noi.
Deși este sezon de viroze respiratorii nu scăpăm de enterocolite. Plecatul în alte zone, cu altă mâncare, cu altă apă,  s-ar putea să ducă și la apariția diareilor sau vărsăturilor. Atenție la ce le dăm copiilor să mănânce în deplasări, pentru că de multe ori alimentația este de vină pentru tot felul de manifestări. Există pliculețe cu argile care ne ajută în caz de diaree, un probiotic, și la fel, orice afecțiune digestivă poate să beneficieze de pe urma acestui supliment pe care îl administrăm.
Să nu uităm de lovituri și accidentări. Un dezinfectant, comprese sterile, plasturi. Toate acestea trebuie să fie acolo, în condiții optime. 
Dacă știm că avem un copil alergic, un antialergic poate fi de mare folos”, a explicat, la Antena1, dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru.
Potrivit dr. Ilinca Tranulis, nu este cel mai indicat să luăm și antibiotic în trusa de medicamente pentru vacanță, precizând că indicația de a primi tratament cu antibiotic ar trebui să se facă după un consul medical, în niciun caz să fie luat „după ureche”.

Distribuie
post-img
Prev post

ATENȚIE! POȚI SĂ AI ACCES GRATUIT LA TRATAMENTE MEDICALE - DOCTOR RĂZVAN VINTILESCU

Next post

SECRETELE UNEI DIETE REUSITE

post-img