
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
CROMUL, BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE ȘI 10 SURSE UNDE ÎL GĂSIM
Cromul este un oligomineral prezent în organismul uman în cantități variabile și care contribuie la transferul glucozei din celule în sânge. Acesta este motivul pentru care cromul ajută persoanele care au diabet să controleze glicemia.
Mai multe studii au confirmat modul în care cromul contribuie semnificativ la scăderea nivelului de glucoză. Pe urmă, cromul cotribuie la controlul colesterolului. De asemenea, cromul poate ajuta la scăderea în greutate, multe persoane folosind crom pentru a slăbi și pentru creșterea masei musculare.
Oligomineralele sunt necesare pentru a asigura energia organismului și rezistența muschilor. Așadar, persoanele care fac sport este important să-și suplimenteze consumul de alimente cu un conținut bogat în crom.
Cromul poate susține funcționarea normală a creierului si poate reduce efectele îmbătrânirii asupra acestuia.
Simptome ale carenței de crom:
-oboseală;
-nivel ridicat de colesterol;
-vederea deteriorate;
-iritabilitatea, anxietatea;
-nivelul oscilant al glicemiei;
-vindecarea lentă a rănilor;
-amețeli.
Surse de crom în alimentație:
-broccoli;
-conopidă;
-fasole verde;
– nuci;
-cartofi;
-carne de vită;
– piept de curcan;
– suc de struguri;
– pește;
– busuioc.