
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
CROCHETE DE OREZ
Daca ati fiert orez si dupa ce ati mancat cu totii la cina, v-a mai ramas si stiti sigur ca nimeni din familie nu se va mai atinge de el, nu va intristati. Restul de orez fiert poate fi transformat rapid într-o gustare ușoară si delicioasă si, credeti-ne, se vor bate pe ea.
Ingrediente:
1 cana orez, 1 ou, 100 g sunca, 100 g cascaval, pesmet, ulei pentru prajit, sare.
Fierbeți orezul în apă cu sare, astfel încât să nu fie sfărâmicios, ci vâscos. Pentru a face acest lucru, orezul trebuie amestecat frecvent în timpul gătirii, drept urmare straturile exterioare de amidon ale orezului sunt distruse. Răciți orezul. Dacă aveti posibilitatea, încercați să faceți crochetele din orez răcit, care a stat cel puțin o zi la frigider, acoperit. Adăugați oul și amestecați cu mâinile, acest lucru va face orezul și mai lipicios. Tăiați cascavalul și șunca în felii subțiri. Dacă crochetele vor fi servite ca garnitură la un fel de mâncare cu carne, atunci este mai bine să nu puneți șuncă.
Da-ți mâinile cu făină. Pune o lingură de orez în palmă și da-i o forma de lipie. In mijlocul ei se pune sunca si branza, impaturite in doua. Deasupra se mai pune încă o lingură de orez și se formeaza o bilă. Aceasta se ruleaza prin pesmet măcinat. Dacă biluțele sunt moi, puneți-le la frigider pentru o jumătate de oră.
Într-o tigaie adâncă, se toarnă ulei de prăjit și se încălzește la 190°C. Daca nu ai un termometru special, arunca o bucatica mica de paine in unt; dacă pâinea s-a întunecat după 1 minut, uleiul este gata. Daca temperatura este mai mare decat temperatura setata, crochetele se vor arde, daca este mai mica, pe ele nu se va forma o crusta crocanta, uleiul va patrunde in crochete si acestea vor deveni prea grase.
Prăjiți câteva crochete o dată până se rumenesc, aproximativ 1~1,5 minute. Scoteți-le și puneți-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Apoi transferați-le într-un vas. Se servesc fierbinti pe masa.
Pofta buna!