
- 0 Comentarii
- CampionInSanatate
Crochete cu dovlecei
Am descoperit un preparat teribil de gustos, ușor de făcut și numai bun pentru aperitiv pentru masa să sărbători.
Este vorba despre crochete de dovlecei. Cu puține ingrediente și mai puțin de o oră de stat în bucătărie, realizați un fel de mâncare delicios.
Iată cum!
Ingrediente
100 g dovlecei
1 fir de praz
60 g brânză feta
50 g crutoane de pâine
1 legătură pătrunjel
Mentă
2 ouă
Ulei pentru prăjit
Sare, piper măcinat
Cum se prepară
Curățați și radeți dovleceii. Puneți-i într-o sită și lăsați-i să se scurgă circa 20 de minute. Clătiți și scurgeți.
Spălați prazul și tocați-l. Radeți brânza feta. Pisați crutoanele cu pisălogul.
Spălați și alegeți pătrunjelul. Spălați frunzele de mentă. Tocați verdeața împreună.
Într-un castron, puneți dovelecii, prazul, feta, pâinea, verdeața și ouăle. Sărați și piperați. Amestecați totul ca să obțineți un preparat omogen. Formați bulete de dimensiunea unei nuci mici.
Încălziți 50 g de ulei într-o tigaie până se încinge bine. Crochetele se prăjesc circa 5 minute, întorcându-le o singură dată. Scoateți crochetele și le scurgeți pe o hârtie absorbantă. Păstrați-le la cald și serviți-le imediat.
Poftă bună!
Sursa: Aperitive gustoase/ Larousse