Clicky

CREȚIȘOARA, PLANTA FEMINITĂȚII

Cunoscută încă din Antichitate, crețișoara a fost utilizată pentru trezirea feminității și pentru vindecarea afecțiunilor ginecologice, fiind o plantă asociată feminității.

Crețișoara conține taninuri, săruri minerale, substanțe amare și uleiuri eterice. Are efecte astringente, antiiflamatoare, cicatrizante și antihemoragice. Crețișoara acționează asupra întregului organism, prin reglarea echilibrului hormonal la femei.

Intern, crețisoara se utilizează ca adjuvant în tulburări menstruale, pentru combaterea tulturărilor de menopauză, în hemoragii, inclusiv cele digestive. Extern, crețișoara se utilizează în leucoree, fisuri anale și hemoroizi.

Mod de administrare:

Infuzie. Se prepară dintr-o lingură de plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menține timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară. Se consumă trei căni cu macerat pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese.

Pulbere. Planta se macină fin, apoi se ia câte o linguriță de crețișoară rasă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ține sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

Macerat. Se face din două linguri de plantă uscată la 250 ml apă rece, lăsată se seara până dimineața

Distribuie
post-img
Prev post

TUMORILE MÂINII, TIPURI ȘI TRATAMENT

Next post

TREI CEAIURI MINERALIZANTE

post-img