Clicky

CORIANDRUL, BENEFICII ȘI MODURI DE UTILIZARE

Coriandrul este o plantă apreciată pentru calitățile sale vindecătoare încă din cele mai vechi timpuri.

În mod uzual, coriandrul se folosește în bucătărie, la condimentarea diferitelor preparate alimentare, însă această plantă are beneficii extraordinare pentru sănătate.

În scopuri medicinale de la coriandru se utilizează fructele. Coriandrul conține pinen, lipide, ulei volatil, lipide, amidon, substanțe minerale și pectine. În medicina populară, coriandrul este recomandat pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale stomacului, precum și pentru stimularea poftei de mâncare.

De asemenea, coriandrul mai este recomandat în anorexie și pentru combaterea viermilor intestinali.

Un studiu recent a indicat că semințele de coriandru, extractul și uleiurile pot ajuta la scăderea zahărului din sânge. Persoanele care suferă de diabet sau cele care au un nivel scăzut de zahăr în sânge trebuie să discute cu medicul specialist despre consumul de coriandru.

Totodată, datorită proprietăților sale dezinfectatante, antiseptice și antioxidante, coriandrul este recomandat pentru tratarea tulburărilor pielii, cum ar fi eczeme, senzația de uscăciune și infecții fungice.

Moduri de utilizare:

Intern, se utilizează sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriță de fructe zdrobite la 300 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea călduț, pe parcursul unei zile. De asemenea, coriandrul se regăsește în compoziția ceaiurilor contra colicilor.

O infuzie concentrate, făcută din 30 gr de fructi la 150 ml de apă, ajută la eliminarea viermilor intestinali

Uleiul de coriandru se folosește în uz extern pentru tratarea reumatismului.

Extern, fructele se coriandru se utilizează în industria parfumurilor și condimentelor.

Distribuie
post-img
Prev post

FRUCTELE ȘI LEGUMELE, EFECT PROTECTOR ÎMPOTRIVA RISCULUI DE DEMENȚĂ

Next post

SPIRULINA, SANATATEA DIN ALGE!

post-img