Clicky

CONSTIPATIA STIRI

CONSTIPATIA, VESNICA SI TOTUSI REZOLVABILA AFECTIUNE

Cati dintre voi nu ofera sfaturi unor prieteni sau membrii ai familiei care sufera de constipatie? Aproape toti! Va sunt la indemana remediile naturale, cele ’’babesti’’, ceaiurile si chiar experientele personale. IMPORTANT este sa nu uitati cateva lucruri: niciun organism nu este la fel cu altul, constipatia poate avea multiple motive iar remediile nu sunt aceleasi pentru toti.
Constipația apare atunci când tranzitul intestinal este lent, frecvența scaunelor este mult mai redusă, iar eliminarea devine dificilă. Aceasta poate fi acută, care dispare în scurt timp sau cronică, putând dura și mai mult de trei luni

Ce produse te constipa
Brânza brută este considerată un produs inselator. Deoarece este bogata în calciu, absorbita efectiv de pereții stomacului, supraabundența acesteia duce la întreruperea funcționării intestinului gros.
Kefirul, laptele, brânza, iaurtul, conțin o cantitate mare de cazeină și nici o fibră, astfel încât utilizarea constantă a produselor lactate este plină de încetinirea motilității, ducând la constipație persistentă.
Alimentele fast-food conțin o mulțime de calorii goale, coloranți, aditivi, ceea ce le conferă dreptul de a le clasifica în categoria produselor de slabă calitate. Cumpărarea de mâncăruri gata preparate, mâncăruri congelate, plăcinte prăjite, sandwich-uri este plină de probleme cu scaunul. Oamenii care sunt îngrijorați de constipație, ar trebui sa evite fast-food-ul si sa-l elimine de pe lista de placeri vinovate.
Consumul de carne de diferite soiuri (pește, carne de porc, vițel, carne de vită) fără fibre suplimentare sub formă de legume și fructe conduce la o absență prelungită a dorinței de a defeca. Situația este și mai agravată atunci când se adaugă langa produsele din carne, paste, cartofi și orez.
Produsele bogate (chifle, dulciuri), produsele grase, cafeaua, slăbesc peristalitatea intestinală, reținând fecalele în organism. În plus, în meniul de unt există carbohidrați și zaharuri care promovează iritarea mucoasei intestinale. Pentru a spori peristaltismul, este important să consumați produse de patiserie fără drojdie, făcute din făină grosieră și din cereale integrale.
Dacă o persoană nu suferă de anemie, ar trebui să renunțe la alimente care conțin fier (mere, sfeclă), înlocuindu-le cu dovleac, cereale, leguminoase. Problema constipației și starea anemiei se rezolvă prin adăugarea de caise uscate la alimente. În plus față de fier, acest produs are un efect laxativ asupra organismului.
Toate aceste informatii nu inlocuiesc o vizita la doctorul specialist care va poate confirma sau infirma diagnosticul de constipatie si va poate ajuta sa va simtiti mai bine.

Distribuie
post-img
Prev post

Infecția HPV și riscul de cancer de col uterin

Next post

Nucile, alimentul perfect pentru creier. Top 10 beneficii

post-img