Clicky

Conjunctivita alergică. Cum să ai grijă de ochii tăi

Conjunctivita alergică. Cum să ai grijă de ochii tăi


Probabil că, la un moment dat, cei mai mulți dintre voi au suferit de această afecțiune, cel puțin o dată în viață.
Conjunctivita alergică apare atunci când ochiul intră în contact cu diferiți alergeni, precum polen, acarieni, praf, păr de animale, iarba etc. Atât copiii, cât și adulții pot fi afectați, explică dr. Ștefan Oprea pe site-ul său.
Când sistemul imunitar întâlnește un alergen, reacționează excesiv de protector. În acest moment, ochiul începe să devină iritat, cu simptome ce pot varia atât ca intensitate, cât si ca manifestare: durere, prurit (mancărime), hiperlacrimare, hiperemie (ochi rosu). 
Conjunctivita alergică poate apărea însă și ca reacție la anumite medicamente sau substanțe pe care le-ai pus în ochi, cum ar fi soluțiile folosite la: lentilele de contact sau anumite picături. 
Cele mai întalnite simptome ale conjunctivitei alergice sunt:
înroșirea ochilor
senzația de mâncărime
inflamarea ochilor
lăcrimarea abundentă
Pe lângă asta, pacientii cu alergie mai pot avea si manifestări alergice non oculare, precum strănutul sau secreția nazală apoasă.
Conjunctivitele alergice, chiar dacă deseori sunt catalogate a nu fi foarte periculoase, pot produce complicații. Așa că ai grijă să consulți medicul ofalmologîncă de la primele simptome. Este foarte important să urmezi o schemă de tratament recomandată.

Distribuie
post-img
Prev post

7 beneficii incredibile ale orezului negru

Next post

VREAU SA STII!

post-img