Clicky

CONECTAREA CU NATURA: BENEFICIILE MERSULUI DESCULȚ

Vă amintiți de anii copilăriei când mergeați desculți prin iarbă prin curtea bunicilor? Nu doar amintirile despre acele vremuri sunt neprețuite, ci și beneficiile pe care le-ați câștigat atunci pentru sănătate.

Mersul în picioarele goale îți asigură un echilibru sufletesc pentru că ești mai aproape de natură. Când mergi desculț ești mai conștient de mediul înconjurător și de legătura cu natura.

De fapt, mersul desculț echivalează cu ședințe de reflexoterapie, căci în talpe se găsesc terminații nervoase care corespund organelor din corp. Astfel, stimularea tălpilor contribuie la îmbunătățirea modului în care organele funcționează.

Studii recente au demonstrat exact ceea ce medicina chineză știa de mii de ani, anume că legătura directă cu pământul duce la îmbunătăţiri seminificative ale afecţiunilor inflamatorii, la reducerea durerii cronice, la ameliorarea tulburărilor de somn și durerilor de cap.

Mersul în picioarele goale reduce stresul si anxietatea. Mersul desculț ameliorează efectele stresului și depresiei, întărind sistemul nervos, deoarece este o activitate care te relaxează.

Un studiu recent a arătat că mersul în picioarele goale stimulează imunitatea și este benefic în mod special persoanelor cu diabet, deoarece reglează nivelul glucozei din sânge.

Ce putem să facem dacă trăim la oraș:

Este adevărat că traiul în asfaltul din oraș nu favorizează mesul desculț, dar asta nu înseamnă că nu putem să găsim soluții pentru a merge în picioarele goale cât de mult se poate.

1.Cu siguranță, în orice oraș există un parc în care putem să mergem în picioarele goale acolo unde este permis.

2. La sfârșit de săptămână, putem să evadăm și să găsim locuri cu iarbă în jurul orașului, unde să mergem în picioarele goale.

3. Dacă suntem printre norocoșii care trăiesc la casă, să uităm de încălțăminte și să ne bucurăm de iarbă în fiecare zi.

4. Dacă sunteți părinți, lăsați copiii să meargă în picioarele goale de câte ori aveți ocazia.

5. Beneficiile mersului în picioarele goale pentru sănătate sunt valabile nu doar dacă mergem pe pământ și pe iarbă, ci și pe nisip. Așa că, atunci când sunteți în vacanță la mare, uitați de șlapii de plajă și bucurați-vă de nisipul cald. În general, nu lăsați să treacă o zi din viață fără să vă bucurați de natură!

Distribuie
post-img
Prev post

NĂSTURELUL, PLANTA CARE REGENEREAZĂ CELULELE

Next post

FARMACISTUL ȘI AROMATERAPEUTUL SAU CUM SE POT CREA PRODUSE INOVATIVE

post-img