Clicky

COADA-CALULUI, O PLANTĂ MEDICINALĂ CU PROPRIETĂȚI ȘI BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

 

Coada-calului este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, fiind folosită încă din Antichitate ca leac pentru diferite afecțiuni. În mod frecvent, această plantă este un remediu naturist pentru tratarea retenției de lichide, pentru întărirea oaselor și chiar pentru slăbit.

Coada-calului are proprietăți diuretice și antiinflamatorii, motiv pentru care este utilizată pentru a ajuta la tratarea pietrelor la rinichi și a infecțiilor urinare. De asemenea, acționează eficient în bolile de inimă, insuficiență cardiacă cu edeme, angină pectorală, activează circulația sângelui, ateroscleroza, arterite.

Această plantă medicinală este benefică pentru sportivi, deoarece dă suplețe tendoanelor și pereților vasculari. Nu în ultimul rând, această plantă combate tuberculoza pulmonară, bronșite, ușurează expec­torația și calmează tusea.

Coada-calului are acțiune antalgică, antiseptică, antiiflamatoare, bronhodilatatoare, depurativă, diuretică, expectorantă, hemostatică, hipoacidifiantă și remineralizantă, explică Eugen Giurgiu.

Potrivit acestuia, coada- calului se poate prepara în mai multe moduri, respectiv:

Tinctură. Peste 50 grame de praf se pun 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se va ține timp de 15 zile la temperatura camerei, agitând des. Se strecoară. Se va folosi tinctura cu 15-30 de minute înainte de mese. Se pot lua 10 picături de trei ori pe zi, diluându-se cu apă sau ceai.

Decont. Două lingurițe de plantă mărunțită se pun la 250 ml apă. Se fierbe apoi și se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face și spălături externe, pentru combaterea hemoragiilor.

Băi. Se pun 100-200 grame de plantă la 5 litri de apă, apoi se fierb timp de 20 de minute și se strecoară în cada de baie, unde se va sta timp de 30 de minute. Aceste băi se pot face zilnic.

Atenție! Informațiile din acest articol nu înlocuiesc recomandările unui medic specialist. Înainte de a încerca un tratament, discutați cu un medic și urmați indicațiile acestuia!

Distribuie
post-img
Prev post

Smochinele

Next post

14 MODURI DE A SCĂPA DE SUGHIȚ

post-img