Clicky

CIUPERCILE CHAMPIGNON ÎMBUNĂTĂȚESC STAREA MICROFLOREI INTESTINALE

Există cercetări care sugerează că un consumul ridicat de ciuperci Champignon poate avea un efect pozitiv asupra stării microflorei intestinale.

Un studiu din 2018 realizat pe șoareci a descoperit că un extract din ciuperci Champignon a îmbunătățit compoziția bacteriană a intestinului la aceste animale și a scăzut nivelul inflamației în colon. Această îmbunătățire a compoziției bacteriene a fost atribuită prezenței substanțelor bioactive din ciupercile Champignon, cum ar fi ergotioneina, o substanță antioxidantă cu proprietăți antiinflamatorii.

Un alt studiu din 2019 a arătat că adăugarea de ciuperci Champignon în dieta unor voluntari a dus la o creștere semnificativă a bacteriilor benefice, cum ar fi Lactobacillus și Bifidobacterium, și la o scădere a bacteriilor daunătoare, cum ar fi Clostridium perfringens. De asemenea, ciupercile contin vitaminele B și mineralele, precum seleniul și cuprul.

În general, consumul de alimente bogate în fibre și substanțe nutritive precum vitaminele și mineralele, care se regasesc in ciupercile Champignon, poate promova sănătatea intestinului și poate îmbunătăți compoziția bacteriană a acestuia.

Ciupercile sunt bogate în fibre, care practic nu sunt absorbite de tractul digestiv, iar în intestinul gros acționează ca un burete, absorbind tot ce este rău și dăunător.

Când fibrele trec prin intestinul gros, absorb o cantitate mare de substanțe nocive, iar apoi totul este excretat, ceea ce functioneaza ca o curatare a organismului.

Consumul de ciuperci Champignon este util și prin faptul că îmbunătățește motilitatea intestinală. În plus, fibrele lor servesc ca sursă de nutriție pentru bacteriile intestinale „bune” (în special, bifidobacterii, lactobacili). Datorită acestui fapt, starea generală a microflorei intestinale se îmbunătățește, care, la rândul ei, este strâns legată de funcționarea activă a sistemului imunitar, protecția eficientă a organismului de infecții, prevenirea depresiei și a bolilor creierului.

În absența contraindițiilor individuale, “șampioanele” sunt foarte utile pentru persoanele care încearcă să slăbească.

Pentru a slăbi, ciupercile sunt un produs ideal în sensul că, practic, nu au conținut caloric. Întregul conținut de calorii al lor este reprezentat doar de fibre, care, după cum știți, nu sunt digerate. În plus, nu conțin grăsimi și carbohidrați, ceea ce inca o data demonstreaza cat de benefice sunt si in alte diete, nu doar in cele de slabire, cum ar fi in bolile de diabet zaharat

În concluzie, consumul de ciuperci Champignon poate avea o serie de beneficii asupra sănătății intestinale și acestea ar trebui neaparat să fie incluse într-o dietă de zi cu zi.Distribuie
post-img
Prev post

LITIAZA BILIARĂ: CAUZE ȘI FACTORI DE RISC

Next post

CE BOLI SE AGRAVEAZA PRIMAVARA SI DE CE

post-img