Clicky

CITIȚI, VĂ ROG! SPERANȚA EXISTĂ ȘI ÎN OAMENI!

Stateam zilele trecute de vorba cu o prietena, o doamna fabuloasa, medic ginecolog, specializata in fertilitate, Ruxandra Dumitrescu, de la clinica Fertilia. Imi povestea ca atunci cand iti doresti cu ardoare ceva si ai si credinta, totul este posibil. Mi-a oferit si un exemplu care m-a emotionat extraordinar printr- o propozitie simpla: ”am ajutat o doamna de 60 de ani sa nasca”.
Sub imperiul discretiei in legatura cu numele, mi-a relatat toata intamplarea.


Povestea a inceput cu o pacienta de 57 de ani care a intrat in cabinetul doamnei doctor. Doamna era devastata de pierderea unicului copil, o femeie minunata, de 29 de ani. Intre cele doua s-a creat imediat o legatura emotionala, mai ales ca impreuna s-au uitat la pozele minunatiei care trecuse in nefiinta.Prietena mea a inteles exact prin ce trecea femeia din fata ei, mai ales ca si ea este mama a doi copii. Mi-a recunoscut, cu lacrimi in ochi, pe masura ce-mi povestea, ca a simtit fiori de groaza mult timp dupa ce doamna a iesit din cabinetul ei. Impreuna au hotarat sa treaca peste imposibil, iar doamna doctor Ruxandra Dumitrescu i-a promis ca tot ce inseamna stiinta medicala combinata cu ajutorul ei vor fi puse la dispozitia pacientei de 57 de ani.

Trebuie spus ca doamna, in varsta de 57 de ani, consultase si alti medici si stia ca poate obtine sarcina doar cu donare de ovocite, menopauza instalandu-se in viata ei de la 53 de ani.

Cu incredere s-a inceput tratamentul. A fost facuta fertilizare in vitro cu ovocite donate, din 4 embrioni, unul “ s-a prins” iar sarcina a inceput sa evolueze. Fericirea se contoriza in lacrimi de emotie si de speranta, toti cei implicati in aceasta lupta aducand in fiecare moment cate o vorba bun si un gand pozitiv. Devenise povestea tuturor.
Echipa clinicii Fertilia trecea in fiecare zi prin cabinetul prietenei mele, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu, si o ruga sa aiba grija de pacienta:” este fina si buna, merita un copil, sa nu-l piarda!”
Familia de la clinica se interesa de bunul mers al sarcinii, familia de acasa a doamnei doctor intreba de bunul mers al acestui caz special. Energiile pozitive veneau de peste tot!!!
Oricum, gandurile bune invaluie orice pacienta a clinicii Fertilia.
Sa revenim la poveste, ecografiile erau prilej de emotii, dar si de bucurie pentru ca lucrurile mergeau perfect.
Cresterea fetala si evolutia sarcinii erau in limite normale.
Copilul crestea bine.

Toata sarcina a decurs perfect.Mai bine ca la alte paciente de 20-30 de ani. Fara nicio durere, contractie, sangerare sau infectie. Nu a aparut diabetul de sarcina sau hipertensiunea arterial, orice gravida poate avea aceste complicatii, indiferent de varsta sau daca sarcina a aparut spontan sau prin fertilizare in vitro.
Doamna s-a ingrasat doar 8 kg, operatia de cezariana a decurs perfect, fara sangerare, uterul si-a revenit ca la o femeie tanara, a nascut la termen un bebelus de 3 kg.
Toata lumea care participase la succesul acestei fertilizari a devenit MAMA.
Relatiile doctor- pacient au devenit relatii de prietenie pe veci, cu ceva timp in urma doamna doctor a fost la botezul domnisoarei care este frumoasa, vesela si foarte iubita. Mai mult decat atat, domnisoara si mama ei se plimba prin parc alaturi de fiica si nepoata doamnei doctor.

Poveste cu inceput trist, dar cu final fericit! Cu siguranta, fiica disparuta prea devreme se uita cu duiosie la surioara ei care acum alina sufletul parintilor.

Distribuie
post-img
Prev post

Câteva măști și șampoane naturale pentru un păr sănătos și strălucitor

Next post

DOCTOR LAURA MATEI - CE TREBUIE SA STIM DESPRE GLICEMIE SI INSULINA | www.campioninsanatate.ro

post-img