Clicky

Ciorbă de potroace

Simțiți nevoia de un preparat gustos, o zeamă acră care te drege după mesele îmbelșugate de Sărbători?
„Este o ciorba perfectă şi completă, servită fierbinte cu o bucată zdravănă de pâine şi ardei iute nu mai cere nici o completare, iar realizarea ei este extrem de simplă”, nota gastronomul în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), potrivit Adevărul.ro.
Ingrediente:
500 grame de bucăţi de zburătoare de casă, pot să fie de la mai multe feluri de zburătoare;
400 grame de măruntaie ( fără de care ciorba nu are gustul autentic) pipote inimă, ficat;
2 cepe;
400 grame: morcov, păstârnac, ţelină;
2 linguri de orez;
20 boabe de piper;
200 ml smântână;
2 ouă;
leuştean;
un litru zeamă de varză murată (potroacă).
4 l de apă
Cum se prepară
Se spală carnea și măruntaiele, iar zarzavaturile se toacă mărunt.
Într-o oală se pun 4 l de apă cu o linguriţă rasa de sare şi se adaugă carnea şi măruntaiele. Se lasă să clocotească bine şi se adună spuma , apoi se adaugă zarzavaturile şi piperul.
„După vreo ora de fiert molcolm se pune orezul bine spălat, 2 linguri este cantitatea perfectă chiar dacă nu pare mult. După ce a fiert orezul – 10-15 minute) se adaugă zeama de varză murată ( potroaca) care sărează, acreşte şi dă adevărata aromă.
Se mai lasă la clocotit câteva minute, separat se bat gălbenuşurile cu smântână şi cu ceva zeamă din oală. Se ia oala de pe foc şi se adaugă smântâna bătută şi se presară după ce se mai răcoreşte puţin leuşteanul tocat mărunt. Se lasă aromele să se povestească puţin şi se serveşte fierbinte, cu o pâine adevărată şi cu ardei iute pentru cei mai vrednici”, se arată în rețeta lui Radu Anton Roman.
La final, bateţi gălbenuşurile separat, adăugaţi încet smântâna şi omogenizaţi apoi compoziţia cu ciorba fierbinte ca să se dilueze uniform în zeamă.

 

Distribuie
post-img
Prev post

SECRETELE UNEI DIETE REUSITE

Next post

De ce înghețăm, chiar dacă suntem îmbrăcați gros

post-img