Clicky

CINCI ALIMENTE CARE REDUC GLICEMIA

Un nivel ridicat al glicemiei confirmă, de cele mai multe ori, prezența diabetului, iar persoanele cu diabet trebuie să urmeze tratament medicamentos pentru scăderea glicemiei sau tratament cu insulină.

Există însă alimente care sunt bogate în substanțe nutritive și pot aduce beneficii pentru sănătate, scăzând, în același timp, glicemia, notează Adevărul.

Iată cinci alimente care reduc glicemia și sunt tocmai bune pentru cei care suferă de diabet, dar nu numai:

1. Scorțișoara ajută la îmbunătățirea transportului glucozei în celule, menținând în același timp un control asupra nivelului de insulină și, astfel, reducând nivelul de zahăr din sânge. Fiind bogată în mai multe substanțe nutritive, scorțișoara este benefică și la dietă, deoarece poate gestiona nivelul lipidelor și ajută la gestionarea greutății corporale.

2.Bamele conțin cantități excelente de flavonoide, un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, scăzând în același timp nivelul ridicat de zahăr din sânge. În acest superaliment se găsesc, de asemenea, compuși cunoscuți sub numele de polizaharide, care pot avea un efect drastic asupra nivelului ridicat de zahăr din sânge.

3. Alimentele fermentate, cum ar fi iaurtul, conțin probiotice care pot acționa excelent asupra nivelului ridicat de zahăr din sânge, îmbunătățind în același timp sănătatea intestinelor și digestia și contribuind la sănătatea inimii.

4. Cerealele integrale conțin multiple substanțe nutritive bune pentru sănătatea generală. Cerealele integrale posedă cantități de fibre solubile care vor ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. Cerealele integrale, inclusiv ovăzul, quinoa și grâul integral pot fi ușor de introdus în dietă.

5. Legume cu frunze verzi sunt bogate de multiple substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, inclusiv fibre și potasiu, care pot ține sub control nivelul de zahăr din sânge.

Distribuie
post-img
Prev post

IMPORTANTA MASTILOR PENTRU FATA

Next post

ROLUL CREDINȚEI ÎN VINDECARE

post-img