Clicky

CINCI AFECȚIUNI CARE POT FI TRATATE CU LĂMÂIE

Lămâia este fără nicio îndoială un dar al naturii pentru sănătatea oamenilor. Încă din cele mai vechi timpuri, lămâia era recomandată pentru diferite boli, fiind folosită ca leac chiar și pentru tratarea holerei.

Lista afecțiunilor care se pot trata cu lămâie este destul de mare, însă azi vă vom prezenta doar cinci dintre acestea:

1.Migrena. O ceașcă de cafea în care s-a pus o felie de lămâie reprezintă o soluție rapidă pentru a scăpa de migrene. O altă variantă este să puneți comprese cu felii de lămâie direct pe frunte.

2.Aftele. Lămâia este un bun remediu și pentru tratarea aftelor, acele leziuni bucale destul de dureroase. Astfel, gura trebuie clătită cu un amestec de suc de lămâie, miere și apă. S-ar putea să existe o senzație de usturime, dar aceasta este normală.

3.Negii se pot trata cu un oțet medicinal făcut din două lămâi care s-au lăsat la macerat timp de 8 zile în 200 ml de oțet. Negii se vor tampona zilnic cu această soluție.

4.Extern, lămâia constituie o soluție împotriva punctelor negre. Datorită proprietăților astringente, sucul de lămâie strânge porii și face să dispară punctele negre.

5. Rănile deschise se pot trata cu suc de lămâie, diluat sau nu, datorită efectului antiseptic și hemostatic pe care lămâia îl are.

 

https://www.rador.ro/2015/10/03/patru-afectiuni-care-pot-fi-tratate-cu-lamaie/

Distribuie
post-img
Prev post

ROTAVIRUSUL: CE PUTEȚI MÂNCA ȘI CUM TRATAȚI O INFECȚIE INTESTINALĂ LA COPII

Next post

BULIMIA, TULBURAREA ALIMENTARA CARE ÎȚI POATE ARUNCA VIAȚA ÎN HAOS

post-img