Clicky

CICOAREA VIATA SANATOASA STIRI

CICOAREA, O PLANTA SANATOASA, DAR PUTIN CUNOSCUTA

Cicoarea este considerată o alternativă sănătoasă a cafelii, se spune ca revigorează și chiar întărește organismul, chiar daca nu are in componenta sa cofeină. Bautura de cicoare se prepară din rădăcina acestei plante, care este prăjită și apoi fiartă.
Cicoarea este o plantă perenă, din aceeași familie cu păpădia, care înflorește până toamna târziu și este folosită ca supliment alimentar.
Un decoct de inflorescență de cicoare este recomandat în tratamentul răcelii, dar și in probleme ale ficatul și vezicii biliare.
Dar cicoare poate fi și periculoasa. Ea conține o fibră alimentară numită inulină, care funcționează ca un prebiotic. Prin urmare, planta poate fi folosită ca supliment alimentar benefic pentru microbiomul intestinal, doar ca utilizarea constantă a cicoarei crește și rezistența la infecțiile intestinale.
Planta are, de asemenea, si proprietăți anti-diabetice. Are un efect pozitiv asupra nivelului de glucoză din sânge, reducându-l și, de asemenea, scade nivelul de colesterol, trigliceride, hemoglobină glicata. Datorita consumului acestei plante se produce mai puțină glucoză în ficat, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade.
Specialistii recomanda consumul de cicoare pentru corectarea patologiilor cardiovasculare, a problemelor nefrologice si leziuni ale aparatului locomotor.
Sa avem grija, pentru ca o concentrație mare de decoct de cicoare, poate încetini ritmul inimii, chiar pana la stop cardiac. Prin urmare, este mai bine să nu exageram și să bem o băutură cu o concentrație mai mică.

Distribuie
post-img
Prev post

VIROZE: CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT - ANA MARIA ICHIM MEDIC PRIMAR PEDIATRU

Next post

Infecția HPV și riscul de cancer de col uterin

post-img