Clicky

CHIMION, LEAC DE CALMAT STOMACUL

Chimionul se folosește din cele mai vechi timpuri, atât ca mirodenie, cât și ca remediu naturist pentru diferite afecțiuni.

Chimionul conține substanțe minerale, amidon, substanțe proteice, glucide și taninuri.

În special, chimionul are beneficii extraordinare pentru sistemul digestiv. Astfel, chimionul stimulează secreţiile gastrice, combate indigestiile, voma şi constipaţiile, ameliorează crampele intestinale, elimină secreţiile biliare, balonările, inflamaţiile intestinale, distruge viermii intestinali şi stimulează pofta de mâncare.

Chimionul este recomandat și pentru combaterea colicilor în cazul copiilor. Chimionul susține lactația mamelor care alăptează.

De asemenea, chimionul este fluidifiant al secrețiilor bronșice, vindecă bronșitele, răcelile și unele boli acute ale plămânilor. Chimionul mai are proprietatea de a declanșa ciclul menstrual.

Preparare și utilizare:

Infuzia se realizează dintr-o linguriță de chimion la o cană de apă clocotită. Se beau 1-2 căni de ceai pe zi, după mesele principale.

Decontul se face dintr-o linguriță de fructe de chimion zdrobite, care se pun în 250 ml de apă și se fierb 3-4 minute. Pe urmă, se aplică comprese pe tenurile iritate.

Distribuie
post-img
Prev post

SPITAL PUBLIC DIN ROMÂNIA CU SERVICIU DE ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU

Next post

CUM SĂ NU FACI INDIGESTIE LA MASA DE SĂRBĂTORI

post-img