Clicky

CEVA BUN: TOCINEI BUCOVINENI DE POST

Bucătărie românească este gustoasă și savuroasă, iar preparatele din Bucovina au trecut testul timpul, fiind apreciate ca delicioase.

Cum suntem în perioada postului Paștelui, dar și pentru persoanele care doresc să prepare un fel de mâncare fără carne, ne-am gândit să vă propunem astăzi rețeta de tocinei bucovineni.

Poate acest fel de mâncare nu este foarte cunoscut, dar vă asigurăm că este foarte bun și ușor de preparat. Tocineii sunt practic niște chifteluțe din cartofi, pentru realizarea cărora ai nevoie de doar trei ingrediente, anume cartofi, făină și ulei. Iată cum se prepară:

Cartofii se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mare. Pe urmă, se scurg foarte bine. Se adaugă făina și sarea și apoi se omogenizează compoziția, notează Adevărul.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins și cu o lingură se ia din compoziție și se pun în tigaie chifteluțele pe care le aplatizezi, deoarece tocineii nu trebuie să fie prea groși. Se prăjesc la foc mediu, pe ambele părți, până se rumesc. Se scot pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

Pentru cei care nu țin post, tocineii se servesc și cu smântână.

Poftă bună!

Distribuie
post-img
Prev post

CĂRBUNELE MEDICINAL. CE ESTE ȘI LA CE FOLOSEȘTE?

Next post

CE ALIMENTE NE POTOLESC POFTA DE MÂNCARE?

post-img