Clicky

CELE MAI PERICULOASE ALIMENTE CONSUMATE DE OM

Cei mai mulți oameni preferă să mănânce alimente sigure pentru sănătate, care deja și-au confirmat în timp proprietățile pe care le au și calitățile prin care se evidențiază în privința gustului și a aromei.

Însă, la fel de adevărat este că unii oameni aleg să mănânce alimente toxice, care prezintă un anumit risc pentru sănătate. Este vorba mai ales de preparate exotice, realizate din fructe sau pești, care pot provoca vărsături și chiar moartea, dacă nu sunt preparate în mod corespunzător, notează Radio Cluj.

Iată o parte dintre alimentele în preajma cărora trebuie să ne gândim de două ori dacă dorim sau nu să le consumăm:

Fugu este cel mai periculos peşte comestibil din lume, o delicatesă a bucătăriei japoneze. Carnea sa conţine o neurotoxină de 200 de ori mai periculoasă decât cianura. În Japonia, fugu este gătit doar de bucătarii care au trecut printr-un training special.

Broască africană. În multe ţări se consumă picioarele de broască. În Namibia există o specie de broscuţe care se consumă întregi. Pielea şi câteva organe ale acestor broaşte conţin o toxină care cauzează insuficienţă renală sau chiar moartea.

Aki este cel mai popular fruct din Jamaica, nu-l vom găsi însă pe raftul supermarketului. Aki este extrem de toxic, cauzează crize de vărsături şi chiar moartea. De cele mai multe ori pulpa fructului nu este periculoasă, o mare parte a toxinelor se concentrează în sâmbure.

Tapioka este o plantă necunoscută la noi, în altă parte însă face parte din alimentaţia de bază. Tapioka este periculoasă doar în stare crudă şi nepregătită corespunzător. În procesul de gătire, rădăcinile plantei sunt curăţate, fierte, uscate, puse la înmuiat şi limpezite. În 2005, 27 de copii dintr-o şcoală filipineză şi-au pierdut viaţa din cauza pregătirii necorespunzătoare a preparatelor din tapioka.

Caracatiţă vie. San-nakji este un aliment popular în Coreea. Practic caracatiţa este pusă în farfurie imediat după ce este ucisă, aşa că nu mai e chiar vie. Tentaculele şi ventuzele animalului se mişcă însă şi după moarte, un lucru care îngreunează înghiţirea.

Distribuie
post-img
Prev post

CELULELE STEM, AJUTOR SI PENTRU VIITOARELE MAMICI

Next post

TRATAMENTE COSMETICE NATURALE PENTRU ÎNGRIJIREA DECOLTEULUI

post-img