Clicky

CELE MAI FRECVENTE GREȘELI ALIMENTARE PE CARE LE FAC ANGAJAȚII LA BIROU

Prea multă cafea, gustări, snacks-uri, covrigei și prea putine legume: acestea sunt principalele greșeli atunci când mănânci la serviciu. Este adevarat, puțini sunt cei care se pot lauda ca reusesc să mențina o dietă sănătoasă la locul de muncă. Nici nu este usor acest lucru și nu contează unde și ce lucrezi.

Dacă te preocupa serios sănătatea ta și o alimentație sănătoasă, dar în același timp lucrezi activ și nu vrei să te ajungi sa leșin de foame, sa faci gastrită sau te lupți cu excesul de greutate, te vei confrunta inevitabil cu întrebarea: „Ce să mănânc la birou?

Stilul de viața de birou, zi de zi, creează obiceiuri de rutină care nu sunt întotdeauna bune pentru sănătate.

Cele mai frecvente greșeli alimentare la locul de muncă sunt:

O mulțime de băuturi răcoritoare. Ceaiul, cafeaua, băuturile energizante și consumul de băuturi dulci sau sucuri în cantități mari afectează absorbția fierului și calciului din alimente.

Pauze prea lungi între mese sau gustări foarte dese, mese uscate, mestecarea proastă a alimentelor din lipsă de timp. Aceste obiceiuri duc la procese stagnante în tractul biliar si exacerbează bolile cronice ale tractului gastrointestinal.

Mâncare monotonă. Mulți oameni consuma la serviciu același fel de mancare în fiecare zi. Da, este ușor, nu trebuie să te gândești ce să gătești. Cu toate acestea, pe o perioadă lungă de timp, o astfel de dietă poate duce la deficiențe grave de vitamine și minerale.

Prefabricate, fast-food. Ca urmare, apare un exces de glucoză și grăsimi. Acest lucru poate contribui la dezvoltarea diabetului, a tulburărilor metabolice, a excesului de greutate.⁣⁣

Consumul excesiv de dulciuri din cauza miturilor că munca mentală necesită energie suplimentară pentru creier. De fapt, există deja suficientă energie – aproximativ 19% din rata metabolică bazală se consuma pe această muncă mentală. Scăderea capacității de muncă în primul rând se va datora nutriției inadecvate și neregulate, nicidecum lipsei de zahar.⁣⁣

Cantitate insuficientă de fructe, legume și verdeață în dietă. Legumele si fructele va asigura cantitatea necesara de minerale si vitamine, va sporeste imunitatea si da forta organismului. Asa ca, nu renuntati la ele.

Alimentația corectă la locul de muncă ar trebui să devină obiceiul tău sănătos. Fii sănătos, ai grija de dieta ta!

Distribuie
post-img
Prev post

INTOLERANTA LA GLUTEN

Next post

10 MOTIVE PENTRU A CONSULTA UN FLEBOLOG

post-img