Clicky

Cele mai bune gustări pentru creier

Parintii si bunicii nostri ne spuneau ca atunci cand avem de invatat este bine sa mancam ceva dulce si ca asta ne va ajuta sa retinem mai bine.
Dar oare este adevearat? Dulcele chiar ne ajută efectiv la muncă și la studiu? Se pare ca studiile moderne au cam intors roata si nu este chiar atat de bine sa consumam zahar. Nu trebuie să mănânci dulciuri pentru a deveni mai eficient, dar exista alte alimente care stimulează cu adevărat atenția, memoria și concentrarea.
Dulcele provoacă o creștere a zahărului din sânge și o supraexcitare pe termen scurt, care poate fi privită ca o explozie de energie. Dar, în practică, în această stare este dificil să te concentrezi. După acest salt al glicemiei, are loc o scădere bruscă, care te face să obosești rapid, să-ti pierzi concentrarea și să te aduni mai greu, devine dificil să reții date sau să le analizezi.
Va prezentam care sunt produsele care te vor ajuta cu adevărat să faci față mai bine serviciului sau școlii.
Bananele
Banana este gustarea perfectă. Este ușor s-o iei cu tine, nu trebuie neaparat s-o speli (desi ar fi indicat), nu trebuie s-o prepari, este accesibila și poate înlocui cu ușurință un desert nesănătos. O banană va fi, de asemenea, utilă dacă aveți un termen limită sau o sesiune. Gustarea unei banane vă va oferi o cantitate impresionantă de potasiu, care susține funcția creierului și ajută la prevenirea căderilor nervoase. În plus, bananele conțin o cantitate echilibrată de zahăr, care asigură nivelul de glucoză din sânge necesar pentru munca confortabilă.
Nucile
Din păcate, nu poți să mănânci o mână de nuci și să dai un raport de o zi întreagă, doar intr-o oră de muncă. Dar pe termen lung, o porție zilnică (aproximativ 30 de grame) de nuci, migdale sau nuci pecan îmbunătățește performanța mentală și ajută la întărirea abilității de concentrare ridicată. În plus, acizii grași nesaturați benefici găsiți în nuci ajută la menținerea acelor funcții cognitive care tind să scadă odată cu vârsta.
Cafeaua
Nu va spunem nici aici nimic din ce nu ati stiut. Cofeina, care se găsește și în ceai, ajută la concentrare. Totuși, cafeaua trebuie băută cu prudență. Nu numai pentru că poate provoca probleme la nivelul tractului gastrointestinal, ci și pentru că în doze mari crește anxietatea și provoacă suprasolicitare a sistemului nervos. Câteva cești de cafea slabă, baute pe parcursul mai multor ore, vă vor ajuta să funcționati eficient.
Ovăzul
Fulgii de ovăz din cereale integrale sunt micul dejun perfect peste care nu trebuie să săriti de dragul creșterii eficienței creierului pe parcursul zilei. Studiile efectuate în rândul studenților au demonstrat că un mic dejun cu cereale integrale îmbunătățește memoria pe termen scurt și capacitatea de a se concentra asupra studiului. Totodată, un alt studiu a arătat că micul dejun bogat în calorii, constând din carbohidrați simpli (pâine albă, dulciuri, cereale procesate), reduc vigilența mentală și capacitatea de concentrare. ​
Ceaiul verde
Acesta este o alternativă simplă, dar eficientă la cafea. Cofeina din ceaiul verde este echilibrată cu taninuri, care măresc vigilența mentală, vă ajută să vă amintiți mai bine datele și să vă concentrați pe sarcini. În plus, ceaiul verde conține antioxidanți puternici – flavonoide, care nu numai că ajută la menținerea clarității mentale, dar și combate inflamația locală și întăresc organismul în ansamblu.
Sfecla
Este greu de crezut că sfecla are legătură cu dezvoltarea abilităților mentale, dar chiar așa este. Nutrienții din sfeclă dilată vasele de sânge, crescând, astfel, fluxul sanguin și aportul de oxigen către creier. Datorită acestui fapt, mintea noastră lucrează mai productiv. Sfecla este minunată, inclusiv pentru faptul că majoritatea proprietăților utile ale acestei culturi rădăcinoase nu sunt distruse în timpul tratamentului termic. Prin urmare, puteți găti, coace și fierbe sfeclă în siguranță. În forma sa crudă, este și mai buna, dar poate exacerba problemele gastrointestinale, așa că sucul de sfeclă roșie sau smoothie-urile sunt cel mai bine adăugate în cantități mici la alte băuturi din legume sau fructe.
Apa
În perioadele de stres la locul de muncă, privarea de somn, surmenaj și pregătire pentru examene, este deosebit de important să bei suficientă apă. Lipsa lichidului duce la oboseală și pierderea concentrării. Mai mult, fiecare ceașcă de cafea sau băuturi energizante perturbă echilibrul hidric al organismului. Pentru a-l restabili, va trebui să bei cel puțin de două ori mai multă apă. Pentru a vă aminti să beți și să vă păstrați mintea limpede, procurați-vă propria sticlă de apă reîncărcabilă, țineți-o pe birou și umpleți-o de mai multe ori pe zi.

Distribuie
post-img
Prev post

CE STITI DESPRE FLAVONOIDE?

Next post

DOCTOR MARIUS DRAGOMIR - CELE MAI BUNE RASE DE CAINI PENTRU COPII

post-img