Clicky

CEARCĂNELE LA COPII. CE AFECȚIUNI POT INDICA

Cearcănele reprezintă zonele de piele din jurul ochilor care sunt mai închise la culoare. În mod normal, cearcănele sunt asociate cu persoanele adulte, însă și copiii pot avea cearcăne.

În cazul copiilor, nu doar oboseala este cauza care determină apariția cearcănelor, existând o serie de afecțiuni care determină cearcănele. În cele ce urmează, detaliem posibile cauze ale cearcănelor la copii.

În primul rând, cearcănele pot semnala existența unor alergii, indiferent de natura acestora, că sunt la praf, la polen sau la alimente. În cazul unor alergii, alături de cearcăne mai există și alte simptome, precum strănut, mâncărimi ale nasului sau anumite erupții la nivelul pielii.

Pe urmă, congestia nazală, cauzată de răceli sau de polipi, poate să ducă la apariția cearcănelor. Când nasul este înfundat, copilul nu poate să respire bine, iar vasele mici de sânge din această zonă își modifică calibrul și nu se mai realizează un drenaj eficient.

Anemia poate fi și ea o cauză a apariției cearcănelor. În lipsa fierului, transportul oxigenului la celule nu se mai produce eficient, iar țesuturile nu se vor mai oxigena așa de bine, ceea ce va antrena inclusiv formarea cearcănelor.

Prezența parazițiilor intestinali poate să fie semnalată în cazul copiilor de către cearcăne.

Nu în ultimul rând, prea multe ore petrecute în fața ecranelor ar putea să afecteze ochii celor mici și să provoace cearcăne.

Pentru a afla cu exactitate cauza cearcănelor, trebuie să vă prezentați cu cel mic la un control medical la doctorul pediatru. Acesta va indica ce analize sunt de făcut și care este cel mai potrivit tratament pe care copilul trebuie să-l urmeze.

Distribuie
post-img
Prev post

CUM DEOSEBIM DUREREA DE APENDICE DE CEA DE OVARE

Next post

HEPATITA B, SIMPTOME, TRANSMITERE, TRATAMENT

post-img