Clicky

CEAPA VERDE, VEDETA PRIMĂVERII

Fără nicio urmă de îndoială, ceapa verde se află printre legumele vedete de care ne bucurăm primăvara.

O salată verde, cu ceapă verde și ridichie este nu doar foarte gustoasă, dar și foarte sănătoasă.

Ceapa verde conține vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu. Pe lângă acestea, ceapa verde mai conține doi compuși foarte importanți, anume alicina și quercitina.

Alicina este cea care dă cepei mirosul caracteristic, dar și cea care oferă proprietate antivirală foarte puternică. Pe urmă, quercitina este un antioxidant cu o puternică acțiune antiiflamatoare.

Cum se consumă:

1.În curele de detoxifiere, se folosește sucul obținut de la 5 fire de ceapă, fără a se adăuga apă. Sucul se bea de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Este bine ca această cură să dureze două săptămâni.

2.Sucul pentru bolnavii de diabet se prepară dintr-un kilogram de ceapă verde la 1,5 litri de apă. Prima dată se mixează ceapa în blender, apoi se adaugă apa și se mai mixează o dată. Se bea câte jumătate de pahar, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. Această cură ar trebui ținută 10 zile.

Este interesant de menționat că ceapa verde scade glicemia doar la persoanele care au diabet, nu și la persoanele care nu au diabet.

3.În caz de eczeme, se recomandă să se consume zilnic, pe stomacul gol, ceapă verde, frunze de țelină și mărar, sub formă de salată.

Persoanele care suferă de gastrită trebuie să consume cu prudență ceapa verde crudă, recomandarea fiind valabilă și pentru persoanele care au colon iritabil.

Atenție! Datele din acest articol au caracter informativ și nu înlocuiesc un control medical!

Distribuie
post-img
Prev post

TEMPERATURA NORMALĂ A CORPULUI

Next post

TĂTĂNEASA, BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE ȘI CONTRAINDICAȚII

post-img