Clicky

CEAIUL DE HIBISCUS: 8 BENEFICII

Ceaiul de hibiscus, cunoscut și sub numele de Agua de Jamaica este preparat prin fierberea florilor plantei de hibiscus. Acest ceai este roșu rubin sau magenta intens și are un gust acrisor.
Este o băutură foarte populară în întreaga lume și este adesea folosită ca ceai medicinal. Florile de hibiscus au diferite nume și sunt cunoscute sub numele de „Roselle” în unele locuri. Este disponibil pe scară largă pe piață în întreaga lume a băuturilor de ceai și poate fi consumat cald sau rece, în funcție de preferințele dumneavoastră.
Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de hibiscus ar putea include controlul hipertensiunii și scăderea tensiunii arteriale crescute, scăderea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățirea sănătății ficatului. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la tratarea depresiei.
Cercetările sugerează că ceaiul de hibiscus poate accelera metabolismul și poate ajuta la o pierdere sănătoasă si treptată în greutate. Acest ceai este bogat în vitamina C, minerale și antioxidanți.
8 mari beneficii ale ceaiului de hibiscus
1. Contine minerale necesare organismului
Ceaiul de hibiscus este în mod natural sărac în calorii și nu conține cofeină. El are o cantitate mare de minerale, inclusiv calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, mangan și zinc. De asemenea, conține vitamine B precum niacina și acidul folic. Acest ceai este o sursă bună de antociani, ceea ce îl poate face benefic pentru gestionarea nivelurilor crescute ale tensiunii arteriale, a răcelilor și a infecțiilor tractului urinar.
2. Ajuta la reglarea tensiunii arteriale
Consumul acestui ceai poate avea șanse mari de a scădea tensiunea arterială la adulții pre-hipertensivi și ușor hipertensivi. Hibiscusul are proprietăți antihipertensive și cardioprotectoare, care pot fi benefice pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială și pentru cei cu risc crescut de boli cardiovasculare.
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul de hibiscus poate reduce tensiunea arterială cu până la 10 puncte. Pentru ca această îmbunătățire să apară, trebuie să consumați în mod regulat trei căni din acest ceai în fiecare zi, timp de câteva săptămâni. De asemenea, are proprietăți diuretice care cresc urinarea și scad simultan tensiunea arterială.
3. Poate fi benefic pentru pierderea în greutate
Extractul de hibiscus poate ajuta la prevenirea obezității datorită proprietăților sale de reglare a metabolismului.
4. Ajuta la scaderea colesterolului
Consumul de hibiscus poate scădea colesterolul rau, trigliceridele și poate crește colesterolul bun. In felul acesta, protejeza împotriva bolilor de inimă și ajuta vasele de sânge de deteriorare. Proprietățile hipolipidemiante și hipoglicemiante ale ceaiului de hibiscus ajuta persoanele care suferă de tulburări de zahăr din sânge, precum diabetul.
5. Trateaza ficatul
Proprietățile antioxidante ale ceaiului de hibiscus pot ajuta la tratarea bolilor hepatice și a steatozei hepatice. Steatoza hepatică este o afecțiune care constituie acumulări de grăsime în ficat, iar acest lucru poate duce la insuficiență hepatică.
Ceaiul de hibiscus contine antioxidanți care vă pot proteja corpul de boli, deoarece pot neutraliza radicalii liberi prezenți în țesuturile și celulele corpului. Prin urmare, consumul de oxidanți benefici din ceaiul de hibiscus fără cofeină vă poate prelungi durata de viață prin menținerea sănătății generale bune.
6. Este un bun agent antiinflamator și antibacterian
Ceaiul de hibiscus este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene. El este bogat în acid ascorbic, cunoscut și sub denumirea de vitamina C, care este un nutrient esențial necesar corpului uman pentru a stimula activitatea sistemului imunitar. Consumand ceai de hibiscus, creste numărul de enzime antioxidante din corp și sunt reduse efectele nocive ale radicalilor liberi.
7. Poate acționa ca un antidepresiv
Ceaiul de hibiscus poate conține vitamine și minerale, în special flavonoide, care au fost asociate cu proprietăți antidepresive. Consumul de ceai de hibiscus poate ajuta la calmarea sistemului nervos și poate reduce anxietatea și depresia prin crearea unei senzații de relaxare în minte și în corp.
8. Îmbunătățeste digestia
Mulți oameni beau ceai de hibiscus pentru a-si îmbunătăți digestia, deoarece reglează atât urinarea, cât și mișcările intestinale. Deoarece are proprietăți diuretice, poate fi folosit și pentru a trata constipația și pentru a îmbunătăți sănătatea sistemului gastrointestinal.

Distribuie
post-img
Prev post

STEVIA: BENEFICII ȘI CONTRAINDICATII PENTRU ORGANISM

Next post

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN TIMPUL OPERAȚIEI DE DEVIAȚIE DE SEPT?

post-img