Clicky

CE STITI DESPRE FLAVONOIDE?

Pentru a putea intelege mai bine nevoile corpului nostru si pentru a putea fi implicati activ in viata sanatoasa pe care ne place sa credem ca o ducem, trebuie sa avem habar de anumiti compusi care se regasesc in plante, legume, fructe si carne. Nu va speriati, nu facem lectii de medicina, doar va propunem sa cititi cu atentie informatiile pe care vi le oferim pentru a va putea echilibra viata si pentru a sti, pana sa ajungeti la medic, ce puteti face pentru armonia sanatatii voastre.
Astazi, vom vorbi despre flavonoide.
Flavonoidele sunt compuși naturali produși de plante cu proprietăți antioxidante. Acestea protejează celulele corpului nostru împotriva efectelor daunatoare cauzate de acțiunea radicalilor liberi.
Pana in prezent grupul de flavonoizi include peste 6.000 de compuși și numărul continuă să crească. În corpul nostru, flavonoidele pot juca un rol similar cu vitaminele. Este adevărat că nu sunt considerate nutrienți esențiali, dar efectul lor benefic asupra corpului nostru rămâne neprețuit. Flavonoidele au nenumarate beneficii și proprietăți care susțin sănătatea. 
Flavonoidele sunt defapt coloranții care dau plantelor culorile: de la galben și portocaliu pentru citrice, la albastru marin pentru coacăze și afine.
Proprietățile flavonoidelor
Flavonoidele au un efect:
antiinflamator
anticancerigen,
antiaterosclerotic
anti-agregare (reducerea capacității trombocitelor de a forma cheaguri),
antiaritmic,
hipotensiv (scăderea tensiunii arteriale),
diastolic,
diuretic,
detoxifiant,
antibacterian,
antiviral,
antialergic.


Efectul flavonoidelor asupra sanatatii rezulta din actiunea antioxidanta pe care o au.Studiile care s-au efectuat aduc dovezi clare ale efectelor anticancerigene ale flavonoidelor. In egala masura,
ajuta la prevenirea bolilor sistemului circulator si constituie o protectie naturala pentru sistemul nervos.
Sunt foarte multe ale afectiuni care pot fi incetinite datorita flavonoidele.
Acesti compusi naturali se regasesc in alimentele care nu sunt supuse tratamentului termic si nici depozitarii indelungate. Cele mai bogate alimente bogate in flavonoide sunt legumele (ceapă, roșii, ardei, broccoli) și fructele (citrice, mere, afine, coacăze negre, struguri). Alte produse care conțin acești compuși includ cafeaua, cacao, ceai verde, vin roșu, condimente și leguminoase.

Incercati sa folositi aceste informatii cu intelepciune iar legumele si fructele cu mult echilibru. Din dorinta de a te proteja, exista posibilitatea sa-ti faci mai mult rau atunci cand stilul de viata sau dietele nu sunt coordinate de medici.

Distribuie
post-img
Prev post

VREAU SA STII!

Next post

Cele mai bune gustări pentru creier

post-img