Clicky

CE SPUNE CULOAREA OCHILOR DESPRE SĂNĂTATEA TA

Se spune că „ochii sunt oglinda sufletului” și acest lucru este valabil indiferent de culoarea ochilor.

Însă, specialiștii spun că în funcție de culoarea ochilor există riscuri mai mari sau mai mici pentru dezvoltarea anumitor afecțiuni, notează Prevention.com.

Ce spune culoarea ochilor despre sanatatea dumneavoastra?

1. Persoanele care au ochii închiși la culoare au risc mai mare de a face cataractă, conform unui studiu publicat în revista American Journal of Ophthalmology.

2. Pe urmă, vitiligo este o afecțiune mai puțin întâlnită în rândul persoanelor cu ochi albaștri. Potrivit unor studii publicate în revista Nature, boala autoimună care cauzează pierderea culorii pielii este mai puțin comună în rândul persoanelor care au ochi albaștri.

3. Melanomul este mai frecvent în cazul persoanelor cu ochi albaștri.

4. Persoanele cu ochii închiși la culoare ar putea fi mai sensibile la alcool.

Potrivit unui studiu publicat în Personality and Individual Differences, persoanele care au ochii negri sau căprui este posibil să consume mai puțin alcool comparativ cu persoanle cu ochii albaștri sau verzi. Ipoteza cercetatorilor este ca persoanele care au ochii inchiși la culoare sunt mai sensibile la alcool și droguri, ceea ce le determină să consume mai puțin alcool. 

5. Femeile cu ochii deschisi la culoare suporta mai bine durerea. Într-un studiu prezentat la American Pain Society prof. Inna Belfer a declarat că femeile care au ochii deschiși la culoare ar putea avea o toleranță mai mare la durere și disconfort.

6. Persoanele cu ochii deschiși la culoare sunt mai predispuse la dezvoltarea degenerescenței maculare, odată cu înaintarea în vârstă.

Una dintre cele mai comune cauze ale pierderii vederii dupa vârsta de 50 de ani este legată de degenerescența maculară, deteriorarea unei mici porțiuni a ochiului, aflată în apropiere de centrul retinei. Mai multe studii restrânse au sugerat că pe lângă fumat și un istoric medical al bolii, persoanele cu ochii deschiși la culoare au un risc mai mare de a dezvolta această afecțiune.

Atenție și la schimbarea culorii ochilor! De exemplu, dacă ochii se fac gălbiu, acest lucru ar putea semnala o afecțiune la ficat.

Distribuie
post-img
Prev post

SÂMBĂTA, ZIUA ÎN CARE FACI CE VREI!

Next post

CE ESTE DIETA DISOCIATĂ?

post-img