Clicky

CE SEMNALEAZĂ SETEA EXCESIVĂ

Este normal să te simți însetat după un efort fizic susținut sau atunci când este foarte cald afară, însă senzația de sete excesivă întinsă pe o perioadă mai mare de timp s-ar putea să semnaleze o serie de probleme de sănătate.

Setea excesivă, cunoscută sub denumirea medicală de polidipsie, este uneori un semnal de alarmă prin care organismul nostru ne transmite că trece printr-un dezechilibru.

Dar să vedem ce ar putea semnala setea excesivă.

În primul rând, dacă setea excesivă este însoțită de urinare frecventă, s-ar putea ca aceste simptome să anunțe că e timpul să verifici dacă nu cumva suferi de diabet. Setea este un indiciu pentru instalarea diabetului, încă din face incipiente.

Setea excesivă mai poate să semnaleze că suferi de anemie. Atunci când corpul tău nu are suficiente globule roșii, fie pentru că sunt distruse sau pierdute prea multe, fie pentru că nu se fac suficiente, ai anemie. Setea excesivă este un simptom al acesteia, împreună cu senzația de amețeală sau leșin, un puls rapid și crampe musculare.

Setea excesivă mai poate fi determinată de deshidratare. Deshidratarea apare atunci cand organismul nu conține suficientă apă pentru a-și îndeplini sarcinile normale de funcționare. Deshidratarea se poate declanșa dintr-o mulțime de motive, cum ar fi exercițiile fizice, diareea, vărsăturile sau din cauza transpirației abundente.

Nu în ultimul rând, dacă doriți să rămâneți însărcinată, s-ar putea ca setea să vă aducă vestea cea bună, căci senzația de sete este semn că sunteți însărcinată. Însă, și în acest caz, trebuie să fiți atentă la riscul de diabet gestațional și să faceți analizele necesare pentru a înlătura orice suspiciune.

Distribuie
post-img
Prev post

BOLI CARE SE AGRAVEAZĂ PRIMĂVARA: GASTRITA, SIMPTOME ȘI REMEDII NATURISTE

Next post

TREI CEAIURI DE FOLOS ÎN ARTRITĂ

post-img