Clicky

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CREIERUL UNEI PERSOANE ÎNDRĂGOSTITE

 

Dragostea pare de cele mai multe ori un fenomen misterios, însă oamenii de știință au reușit să explice modul în care aceasta influențează creierul.

Da, se spune că atunci când ești îndrăgostit „ai fluturi în stomac”, iar inima este asociată cu iubirea, considerându-se că joacă un rol principal. Însă, mai este ceva! Atunci când suntem îndrăgostiți, intră în scenă și hormonii. Creierul este inundat cu substanțe chimice care ne produc cele mai diverse sentimente, de la plăcere și obsesie, până la atașament, notează Live Science.

Neurologii spun că există trei etape ale iubirii: dorință, atracție și atașament. În faza de dorință, hormonii inundă corpul. Adrenalina face inima să ne bată mai tare, iar mâinile ne transpiră, în timp ce dopamina creează sentimentul de euforie.

Pe urmă, dragostea crește fluxul de sânge la centrul plăcerii din creier. Acest fapt este confirmat de imagistica prin rezonanță magnetică și se întâmplă de obicei în timpul fazei de atracție.

Dragostea scade nivelul de serotonină, ceea ce ar putea explica de ce persoanele îndrăgostite se fixează pe obiectul afecțiunii lor. Este posibil ca acesta să fie o explicație a faptului că persoanele îndrăgostite nu observă defectele celui iubit în primele faze ale relației.

După ce două persoane au fost îndrăgostite pentru o perioadă de timp, corpul dezvoltă o anumită toleranță la substanțele chimice ale plăcerii. Faza atracției face locul celei de atașament, când oxitocina și vasopresina pătrund în creier, oferind sentimente de împlinire și de securitate.

Distribuie
post-img
Prev post

FINAL DE CAMPANIE

Next post

VIAȚA CU GASTRITĂ: CUM SĂ ALEGI DIETA POTRIVITĂ?

post-img