Clicky

CE SE ÎNTÂMPLA DACĂ UN ADULT NU BEA LAPTE?

Produsele lactate sunt cunoscute ca provoca tulburări digestive, boli autoimune și obezitate. De fapt, acest lucru este departe de a fi adevarat.

Laptele este o sursa bogata de nutrienti esentiali pentru oase si pentru sanatatea generala. Cu toate acestea, nu toti adultii consuma lapte regulat, fie din motive personale sau din cauza alergiilor la produsele lactate.

Refuzul persoanelor adulte de a bea lapte poate dăuna organismului, deoarece contribuie la o deficiență de nutrienți. Produsele lactate joacă rolul principalilor furnizori de calciu pentru corpul uman – ignorarea acestora poate provoca o deficiență de calciu. După 50 de ani, lipsa acestui oligoelement poate duce la dezvoltarea osteoporozei.

În plus, laptele conține proteine ​​ușor digerabile. Nevoia unei astfel de proteină este deosebit de mare la copii, adolescenți, femei, vârstnici, sportivi și persoane implicate în muncă fizică.

Ce mai contine laptele? Este o sursa de vitamine si microelemente importante pentru sanatate, precum vitaminele B (B12, B1, B6), vitamina A, vitamina C, fosfor, zinc, fier, seleniu.

Care sunt urmarile pentru un adult care nu bea lapte?

Deficit de calciu: Laptele este cunoscut pentru continutul ridicat de calciu, care ajuta la construirea si mentinerea oaselor puternice. Un adult care nu consuma suficient calciu poate ajunge la osteoporoza, o afectiune caracterizata prin fragilitatea oaselor.

Deficit de vitamina D: Vitamina D este necesara pentru absorbtia calciului si pentru mentinerea oaselor puternice. Laptele este o sursa importanta de vitamina D, iar un adult care nu bea lapte poate fi predispus la deficitul de vitamina D.

Riscul de boli cardiovasculare: Consumul regulat de lapte si produse lactate a fost asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare, cum ar fi boala coronariana si accidentul vascular cerebral. Prin urmare, un adult care nu bea lapte poate avea un risc mai mare de dezvoltare a acestor afectiuni.

Riscul de anemie: Laptele si produsele lactate sunt o sursa importanta de vitamina B12, care este esentiala pentru formarea celulelor rosii din sange. Un adult care nu bea lapte poate avea un risc mai mare de anemie din cauza deficitului de vitamina B12.

Deficit de proteine: Laptele si produsele lactate sunt o sursa buna de proteine, care sunt importante pentru construirea si mentinerea musculaturii. Daca nu consumam suficiente proteine putem avea un risc mai mare de pierdere a masei musculare si de scadere a fortei fizice.

In concluzie, un adult care nu bea lapte poate fi predispus la un mare deficit de nutrienti esentiali si la un risc mai mare pentru anumite afectiuni. Daca nu le place sau sunt alergici la lapte, este important ca aceste persoane sa ia in considerare surse alternative de calciu, vitamina D, proteine si vitamina B12 pentru a-si mentine o sanatate optima.

Distribuie
post-img
Prev post

ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ-TI CUREȚI PLĂMÂNII

Next post

VIRUSUL COXSACKIE SAU BOALA GURA-MANA-PICIOR

post-img