Clicky

Ce plante de apartament sunt de-a dreptul periculoase

În aproape fiecare apartament, pervazurile ferestrelor sunt decorate cu plante, deoarece purifică aerul și saturează camera cu oxigen. Dar nu toate florile sunt bune de păstrat acasă, ele pot conține substanțe toxice și otrăvitoare care sunt periculoase atât pentru oameni, cât și pentru animale.
Dieffenbachia
Această plantă cu un nume complex decorează adesea casa noastră. Dar experții recomandă sa renuntam la ea, pentru că este foarte periculoasa, iar aceatsa calitate o au pana și rădăcinile ei. Transplantând dieffenbachia dintr-un ghiveci in altul, ne putem alege cu iritații pe piele, similare unei arsuri. Timp de câteva zile, zona afectată va fi roșie, vom avea mâncărime și ne va ustura. Iar dacă un copil sau un animal va încerca sa guste din această floare insidioasă, poate să i se umfle laringele și limba, ceea ce în sine este periculos.
Trichocereus
Iubitorii de cactus cumpără adesea această plantă, deoarece este foarte nepretențioasă în îngrijirea ei. Principalul lucru este să nu o supraudați, iar dacă doriți să înfloreasca primăvară, Trichocereus trebuie sa stea intr-o sera încălzita pe toată durata iernii. Dar cactusul conține mescalină, care provoacă halucinații și tulburări ale sistemului nervos central. Și în concentrații mari duce la insuficiență hepatică și comă.
Dacă în casă sunt copii mici sau animale, atunci este mai bine să nu țineți cactusi.
Leandru
Această floare frumoasă conține o otravă mortală. Au existat mai multe cazuri de oameni care au murit din cauza consumului de miere de leandru. Polenul său este foarte periculos; dacă este ingerat, poate provoca simptome de otrăvire severă, aritmii și convulsii.
Azalee
Frunzele strălucitoare și florile frumoase colorate în alb, roz sau roșu sunt o trăsătură distinctivă a acestei plante. Dar experții recomandă renuntarea la azalee, deoarece frunzele sale conțin o substantă, care provoacă otrăvire, iar în cantități mari – moartea.
Primula
Este mai bine să nu cumpărați aceste flori frumoase cu un miros plăcut. În timpul înfloririi, primula eliberează substanțe toxice, care provoacă greață și amețeli. Cu cât sunt mai multe plante, cu atât simptomele sunt mai rele. Dar nu numai florile sunt periculoase, firele de păr de pe frunze conțin otravă, iar transplantând o plantă fără mănuși, puteți obține o reacție alergică.
Cala
Contine o substanța toxică, si anume, oxalat de calciu. In cazul ingerarii da senzații de arsuri și iritații la nivelul cavității bucale, tulburări digestive, dureri abdominale.
Craciunița sau Steaua Crăciunului
Are o toxicitate medie si poate provoca greață, vărsături, iritații, pierderea temporară a vederii (la contactul cu ochii)
Ficusul
Seva plantei este otrăvitoare si poata da diaree, dureri mari abdominale, vărsături in caz de ingerare si mâncărimi la nivelul ochilor, tuse, iritații la contactul cu pielea.
Floarea Flamingo (Anthurium)
Daca o persoana o inghite poate avea arsuri, dificultate la înghițire, răgușeală si iritații la contactul cu pielea sau cu ochii.
Chiar daca am prezentat o parte dintre cele mai periculoase plante de apartament, sa stiti ca majoritatea plantelor ornamentale au substante toxice, mai mult sau mai putin periculoase pentru sanatatea noastra. Nu le putem manca, dar ne putem bucura pe deplin de ele si le putem admira in continuare, tinand cont de aceste sfaturi.

Distribuie
post-img
Prev post

TOP 5 suplimente nutritive pentru iarnă

Next post

Serotonina, hormonul fericirii

post-img