Clicky

CE ESTE SINDROMUL VEDERII COMPUTERIZATE?

Viața modernă fără gadgeturi electronice este de neconceput. Literalmente, totul este legat de ele: știință, producție și chiar timpul liber. Sindromul vederii computerizate, o afecțiune extrem de comună în lumea modernă și care a făcut obiectul unui studiu atent în ultimul deceniu, este un fel de efect secundar al utilizării pe scară largă a înaltei tehnologii.

Lucrand constant si prelungit cu gadgeturile, este inevitabil sa nu ne confruntam cu sindromul vizual computerizat. În același timp, ni se poate înrăutăți foarte mult calitatea vieții și, în general, să ne afecteze negativ sănătatea. Un lucru este pozitiv: aceasta nu este o boală care necesită un tratament specific intensiv. Cea mai bună terapie este de a preveni dezvoltarea unei stări inconfortabile.

Paradoxul este că în timp ce citiți acest text, vă puneți și ochii în pericol. Pe de altă parte, citirea va dura cel puțin 3 minute și veți obține informații utile pentru tot restul vieții.

Ce este sindromul vederii computerizate?

Acesta este o condiție complexă, care se datorează influenței mai multor factori. În linii mari, sindromul vederii computerizate nu înseamnă că problema apare doar atunci când lucrați la computer. Orice sursă modernă de radiație luminoasă este la fel de dăunătoare pentru ochi: smartphone-uri, tablete, panouri publicitare digitale, tot felul de dispozitive de iluminat pe bază de diode etc.

Potrivit expertilor, sindromul vederii computerizate se poate manifesta în mai multe variante:

  • sub formă de sindrom de ochi uscat;

  • în tulburarea de acomodare (în special, spasm de acomodare);

  • din cauza efectelor dăunătoare ale luminii albastre asupra structurilor ochiului și asupra corpului în ansamblu;

  • ca urmare a impactului negativ al gadgeturilor în general asupra corpului uman.

De exemplu, aceeași postură greșită atunci când lucrezi la un computer sau în timp ce stai pe telefon poate duce la probleme cu circulația cerebrală, care la rândul ei va duce la deficiențe de vedere etc.

Distribuie
post-img
Prev post

5 ALIMENTE CARE REDUC INFLAMAȚIA DIN ORGANISM

Next post

CUM SĂ RECUNOȘTI SIMPTOMELE ȘI SĂ GESTIONEZI ANXIETATEA

post-img