Clicky

CE ESTE MEZOTERAPIA ȘI CUM NE AJUTĂ?

Mezoterapia este o tehnică destul de populară în cosmetologie. Este folosit pentru lifting facial, pentru a combate celulita și pentru a stimula creșterea părului. De fapt, aceasta nu este o procedură separată, ci doar o metodă de administrare a medicamentului, care poate fi absolut orice.

Mezoterapia este o metodă medicală și estetică, prin care se injectează microdoze de medicamente (nu mai mult de 0,1 ml) în mezoderm – stratul mijlociu al pielii. Medicamentul este injectat prin cele mai subțiri ace, iar medicul poate face acest lucru atât cu o seringă convențională, cât și cu un pistol medical special, la care sunt conectate mai multe ace simultan.

Această tehnică a apărut în urmă cu aproximativ 70 de ani și la început a fost folosită doar în scopuri medicale. Mezoterapia a fost inventată de medicul francez Michel Pistor, care în 1948-1952 a experimentat cu injecții superficiale cu novocaină pentru a calma durerea în diferite boli. În anii 1970, mezoterapia a câștigat popularitate în cosmetologie și medicina estetică.

Lista medicamentelor care pot fi administrate prin această metodă este foarte largă. Cel mai adesea, sunt utilizate în mezo-cocktail vitaminele A, C, E, P, care acționează ca antioxidanți; minerale care au un efect selectiv asupra țesuturilor; acidul hialuronic, care ajută la hidratarea pielii; colagenul și elastina, care cresc elasticitatea pielii; acidul piruvic – activează sinteza colagenului, are efect lipolitic; acidul glicolic, care stimulează fibroblastele (celulele țesutului conjunctiv).

De ce se face mezoterapia?

Mezoterapia este utilizată pe scară largă în medicina estetică – atât pe față și pe cap, cât și pe întregul corp. Cel mai adesea această procedură este efectuată pentru a reduce celulita și distrugerea locală a celulelor adipoase, pentru a ridica pielea, a combate ridurile, a ușura petele și cicatricile de vârstă, pentru a îmbunătăți creșterea părului și pentru a trata acneea.

Mezoterapie pentru față

Cu ajutorul mezoterapiei, cosmetologii pot introduce o varietate de complexe nutritive și de vitamine, arzătoare de grăsimi, preparate cu acid hialuronic și alte substanțe. Mezoterapia este utilizată pentru:

 • hidratarea pielii;

 • întinerire;

 • liftinguri faciale;

 • lupta împotriva ridurilor;

 • combate cearcănele și pungile de sub ochi;

 • lupta împotriva petelor de vârstă;

 • dizolvarea” grăsimii pentru a corecta ovalul feței;

 • tratamentul acneei și a cicatricilor de la aceasta.

Mezoterapie pentru păr

Procedurile de mezoterapie sunt, de asemenea, utilizate în trihologie. Acestea sunt efectuate numai în două cazuri:

In caz de efluviul telogen difuz, care este o cădere acută a părului ce poate apărea pe fondul deficiențelor de micronutrienți, după o infecție virală, după abolirea contraceptivelor orale etc.;

Si in caz de alopecia androgenetică, care este căderea părului asociată cu efectele hormonilor sexuali masculini la bărbați și femei.

În alte condiții, utilizarea mezoterapiei poate înrăutăți cursul procesului. Prin urmare, condiția cheie pentru mezoterapie în trihologie este diagnosticul corect.

Mezoterapia are două scopuri: stimularea creșterii și efectul antiandrogenic. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră scopul tratamentului. Compozițiile mezoterapiei variază. Cel mai adesea, acestea includ vitamine, aminoacizi, complexe de peptide care imită efectele factorilor de creștere, antioxidanți și minerale. Preparatele cu actiune antiandrogena contin substante care blocheaza interactiunea androgenilor cu receptorii si reduc efectele negative asupra foliculului.

De asemenea, cu ajutorul mezoterapiei se poate administra minoxidil – unul dintre putinele medicamente cu beneficii dovedite pentru cresterea parului.

Mezoterapie pentru gât

Pielea de pe gât și decolteu este destul de subțire și, prin urmare, începe să îmbătrânească mai devreme decât în ​​alte zone. Multe clinici oferă proceduri de mezoterapie pentru întinerirea și intinderea acesteia. Procedura este potrivită și pentru vindecarea cicatricilor – de exemplu, după operația tiroidiană.

Mezoterapie pentru corp

Mezoterapia este folosită și în medicina estetică și pentru tratamentul întregului organism. Poate îndeplini sarcini precum:

 • anestezie locală pentru diferite boli;

 • lupta împotriva celulitei;

 • lupta împotriva petelor de vârstă;

 • scăpa de cicatrici, asteriscuri, cicatrici și vergeturi;

 • îmbunătățirea fluxului sanguin;

 • ameliorează tensiunea în mușchi (ai spatelui și gâtului);

 • dizolvarea” locală a grăsimii (pe părțile laterale a;e cpaselor și pe abdomen).

Avantajele mezoterapiei

Mezoterapia este o metodă de administrare a unei game largi de medicamente. Se crede că aceasta funcționează mult mai eficient decât procedurile „superficiale”, cum ar fi măștile, deoarece furnizează medicamentul mai adânc în piele. În același timp, o astfel de procedură este efectuată punctual, ceea ce permite utilizarea maximă a medicamentului în zona necesară și minimizează riscurile pentru alte organe.

Contraindicatiile mezoterapiei

Beneficiile mezoterapiei în cosmetologie și medicina estetică nu au fost dovedite științific, deoarece nu au existat suficiente studii serioase și de amploare. S-a studiat doar metoda de utilizare a mezoterapiei. În general, mezoterapia este folosită destul de haotic, neexistând algoritmi standard pentru aplicarea ei. Uneori, această procedură poate provoca reacții adverse severe. De exemplu, există cazuri în care mezoterapia pentru căderea părului a dus la alopecie și la abcese multiple.

În multe privințe, eficacitatea mezoterapiei depinde de ce fel de medicament vi se va injecta – poate fi un medicament eficient și o substanță inutilă și, eventual, dăunătoare. Prin urmare, înainte de a face mezoterapie, este necesar să se studieze medicamentul care va fi injectat, precum și reputația clinicii și competența medicului.

Pentru a fi protejat, clientul trebuie sa stie exact ce va fi inclus în cocktailul care I se va injecta. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt certificate pentru utilizare și nu sunt expirate. Verifica daca fiolele au fost deschise inainte si, de asemenea, vezi licenta clinicii si diplomele specialistilor care lucreaza in ea.

Pentru a efectua mezoterapie, ca și alte proceduri de injectare, doar un cosmetolog cu diplomă de medicină are dreptul.

Contraindicatiile mezoterapiei

Mezoterapia nu este recomandată:

 • minorilor

 • gravidelor

 • mamelor care alăptează

 • pacienților cu diabet care iau insulină;

 • persoanelor care suferă sau au suferit de paralizie;

 • bolnavilor de cancer;

 • pacienților cu tulburări de sângerare;

 • persoanele care sunt alergice la orice substanță din compoziția medicamentului administrat;

 • celor care sufera de orice boală într-un stadiu acut;

 • persoanelor cu urticarie;

 • si celor cu boli de inima.

Distribuie
post-img
Prev post

CAMPANIE: CAMPION IN SANATATE SI ECOLAND PRODUCTION

Next post

5 BENEFICIILE ALE MERISOARELOR

post-img