Clicky

CE BOLI PERICULOASE POT ASCUNDE DURERILE DE SPATE?

Durerile de spate sunt de obicei cauzate de spasmul uneia sau mai multor grupe musculare. Dar dupa ele, se pot ascunde multe alte boli, cum ar fi infarctul miocardic. Cum să tratam corect durerile de spate și despre ce boli poate fi vorba?

Care sunt principalele cauze ale durerilor de spate?

Adesea cauza nu poate fi determinată cu exactitate cu ajutorul analizelor și examinărilor medicale. În cele mai multe cazuri, este cauzată de sindromul musculo-tonic, un spasm al uneia sau mai multor grupe musculare.

Ca urmare, vasele de sânge și terminațiile nervoase sunt comprimate, iar țesuturile se umflă. Toate acestea se întâmplă ca urmare a unei sarcini statice lungi (de exemplu, stând multa vreme la un calculator), mișcări bruște, postură inconfortabilă, hipotermie, ridicare de greutăți.

Cauzele mai puțin frecvente sunt: protruzia sau hernia discului vertebral, artrita, osteoporoza, sciatica.

Ce boli ascunse pot avea ca simptom durerile de spate?

Sub pretextul unui sindrom muscular-tonic pot fi ascunse boli periculoase precum infarctul miocardic. În acest caz, durerea iradiază către brațul stâng, mobilitatea în articulație poate fi, de asemenea, limitată, fiind însoțita de o greutate în piept.

Dacă apare o durere ascuțită după o rănire sau o cădere, ar trebui să consultați imediat un medic, e posibil să aveti o fractură.

Durerea cronică, care este însoțită de scădere în greutate, febră scăzută, frisoane, poate indica chiar si cancer.

Si bolile renale pot da dureri grave de spate. De asemenea, si durerile menstruale se reflecta si ele in dureri de mijloc.

Cum sa tratam durerea de spate?

In timpul tratamentului pot fi folosite remedii locale, ele pot ajuta la dureri usoare. Dar chiar dacă un unguent ameliorează temporar starea, inflamația și durerea se pot agrava semnificativ mai tarziu.

Daca durerea este atat de grava si iti este imposibil să te misti și să ajungi urgent la medic, suna neaparat la urgență, deoarece trebuie să identifici adevărata cauză a durerii. Ca măsură temporară, puteți lua un antiinflamator nesteroidian, dar este mai bine să nu faceți acest lucru înainte de a consulta un medic pentru a nu estompa imaginea clinica.

Ca măsuri de preventie, pentru a evita durerile de spate, este indicat să te îmbraci în funcție de vreme, să alternezi odihna cu activitatea fizică, să nu ridici greutăți, să-ti monitorizezi starea de bine. Este foarte important să nu răciți și să găsiți un echilibru între munca statică și cea fizică. Adică sa nu petreci mai multe ore într-o singură poziție.

Care sunt modalitățile de a preveni durerile de spate?

Faceți exerciții de fizioterapie prescrise de un medic, mergeți zilnic, nu ridicați greutăți și nu răciți, faceți cursuri de masaj și acupunctură. Și, desigur, scăpați de excesul de greutate, dacă este cazul. De asemenea, fumatul afectează negativ starea mușchilor și a coloanei vertebrale.

Dacă durerea este cauzată de un sindrom musculo-tonic, aceasta poate fi pusă în remisie, dar va necesita o schimbare a stilului de viață. Pentru cauze mai grave, cum ar fi herniile și proeminențele discurilor vertebrale, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a calma complet durerea.

În orice caz, fără activitate fizică adecvată și exerciții fizice zilnice, vindecarea spatelui este imposibilă.

Distribuie
post-img
Prev post

7 LUCRURI PERMISE FEMEILOR ÎNSĂRCINATE

Next post

PICIOR PESTE PICIOR, TOCURI ÎNALTE ȘI HIPOTERMIE FRECVENTĂ! CE NE „UCIDE” ARTICULAȚIILE?

post-img