Clicky

Ce ascund poftele alimentare

Îți este poftă de ceva dulce sau, dimpotrivă, ai mânca doar alimente foarte iuți? Aceste pofte alimentare nu sunt întâmplătoare, ci ele reflectă starea de sănătate a organismului nostru.
Poftele de dulce, sărat, prăjeli, lactate, carbohidrați, fructe sau legume sunt de fapt carențe de vitamine, minerale sau acizi grași cu care se confruntă organismul nostru, explică dr. Tarek Nazer.
Dar să vedem ce nutrienți lipsesc din corp atunci când simțim aceste pofte și ce alimente sănătoase trebuie să consumăm.
Pofta de carbohidrați (paste, orez, cartofi) reprezintă un semn al lipsei de acizi grași esențiali. Pentru a completa această carență din organism, putem include în alimentație ulei de pește, Omega 3. Dorința de a consuma carbohidrați poate fi și un semn al deficitului de triptofan, un aminoacid care ajuăa buna funcționare a creierului. Printre alimentele bogate în triptofan se numară: nucile, caju, carnea de curcan, banana și oul.
Pofta de ciocolată poate indica un deficit de magneziu și de complexul de vitamina B. Suplimentele minerale incluse în meniu ajută la eliminarea acestor pofte.
Pofta de grăsimi poate ascunde o carență de calciu și un deficit de acizi grași esențiali. Putem consuma: broccoli, legume, ouă și lactate.
Pofta de alimente sărate indică o lipsă de sodiu. Legumele sunt bogate în sodiu și le putem consuma crude sau la abur. Pofta de alimente sărate mai poate indica o stare de anxietate. În acest caz sunt recomandate alimente bogate în vitamina C (citrice, legume), potasiu (stafide) și magneziu (legume cu frunze verzi).
Pofta de alimente iuți indică o scădere a nivelului de zinc din organism. Bananele, salata verde, nucile, semințele, lintea vor suplini necesarul de zinc.

Distribuie
post-img
Prev post

Cuțitul chirurgical care „simte” mirosul tumorilor

Next post

VREAU SA STII!

post-img